Inter are parte de o perioadă neagră, vicecampioana Italiei acumulând trei înfrângeri la rând în Serie A. Viitorul lui Simone Inzaghi pe banca formației milaneze este unul incert, iar Gazzetta dello Sport anunță că românul Cristian Chivu este favorit să o antreneze pe Inter dacă actualul tehnician va fi demis.

Cristi ChivuFoto: Sportimage / Alamy / Alamy / Profimedia

Cristi Chivu, favorit să o preia pe Inter dacă Inzaghi este dat afară

Scaunul lui Inzaghi se clatină serios de etape bune, iar înfrângerea cu Fiorentina (0-1, la Milano) i-a adus pe fanii Interului în pragul unei crize nervoase.

Apele sunt tulburi rău la Inter: echipa „a adunat” trei înfrângeri consecutive în Serie A, iar soarta lui Simone Inzaghi depinde de următoarele două meciuri: cu Juventus în turul semifinalelor Cupei Italiei (meci la Torino) și cu Benfica (partidă la Lisabona) din sferturile Champions League.

În cazul unor rezultate slabe, tehnicianul ar putea fi demis, iar Gazzetta dello Sport anunță că românul Cristi Chivu (tehnicianul echipei Primavera a celor de la Inter) este favorit să o preia pe vicecampioana Italiei până la finalul sezonului actual.

În prezent, Inter se află pe locul 3 în Serie A, cu 50 de puncte, dar lupta pentru pozițiile de Liga Campionilor este mai strânsă ca oricând (Lazio, Inter, AC Milan, Atalanta, AS Roma și Juventus se luptă pentru trei locuri).

Sursa citată mai precizează că pentru sezonul viitor marele favorit să o preia pe Inter este Roberto De Zerbi, actual tehnician al celor de la Brighton.

Jurnaliștii italieni mai spun că Inzaghi va continua și sezonul viitor (are contract până în iunie 2024) doar dacă Inter va termina între primele patru în Italia și va ajunge în finala Champions League de la Istanbul.