Craig Bellamy este un nume important în istoria Premier League, galezul trecând, printre altele, la echipe precum Newcastle, Liverpool, West Ham sau Manchester City. Ajuns la 43 de ani, fostul atacant povestește cum a ajuns falit, deși în urmă cu câțiva ani avea sume mari în conturi.

Craig BellamyFoto: Conor Molloy / Zuma Press / Profimedia

Craig Bellamy a ajuns falit, deși nu consumă alcool și nici nu este pasionat de jocuri de noroc

În multe dintre cazuri, foștii fotbaliști ajung la „sapă de lemn” după ce au avut parte de excese cu alcoolul, drogurile sau jocurile de noroc.

Craig Bellamy vorbește despre falimentul în care se află fără să fi avut viciile enumerate mai sus.

A strâns bani frumoși după experiențe importante precum au fost cele de la Newcastle, Celtic, Blackburn Rovers, Liverpool, West Ham, Manchester City și Cardiff City.

Nu mai are însă în prezent nimic după ce a fost „sfătuit” bine în afaceri, iar toate ideile au avut același rezultat: falimentul.

Fost jucător important al naționalei Țării Galilor, Bellamy a fost desemnat cel mai bun fotbalist al țării sale în 2007.

A investit bani frumoși în restaurante de lux și clădiri de birouri, iar o schemă de tip piramidal i-a adus conturile pe zero.

Ajuns falit, Craig Bellamy le atrage atenția jucătorilor tineri care câștigă foarte mult asupra unui aspect foarte important: așa cum vin, așa se și duc banii, mai ales dacă ai „prieteni” care te vor sfătui prost.

Bellamy spune că în ultimii 5-6 ani de zile a trăit precum un „condamnat la moarte” care-și aștepta sentința în fața celulei.

„Lumea crede că fotbaliștii ar trebui să știe ce și cum să facă cu banii. Dar de unde să știu asta?

Am renunțat la școală pe când aveam doar 15 ani. Mă simțeam ca un idiot. Nu am băut totuși și nu am pierdut banii la jocuri de noroc, dar mă gândesc că poate era mai bine dacă îi pierdeam în acest mod”, precizează Bellamy.

În prezent, fostul fotbalist este antrenor secund la Burnley, grupare care se află pe primul loc în Championship (a doua divizie de fotbal din Anglia, după Premier League).

A primit o mână nesperată de ajutor din partea lui Vincent Kompany, belgianul fiind antrenorul principal al formației care este la un singur pas de Premier League.

Fotbalul l-a ajutat să treacă peste o depresie, Bellamy precizând că iubește ceea ce face și că asta contează enorm la nivel mental.