​Lionel Messi se află în ultimul an de contract cu PSG, iar viitorul argentinianului este în continuare incert. Campioana Franței dorește să prelungească înțelegerea cu starul în vârstă de 35 de ani, în timp ce mulți visează să-l vadă pe acesta purtând din nou tricoul Barcelonei.

Lionel MessiFoto: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lionel Messi, dorit din nou la FC Barcelona

Rafa Yuste, vicepreședintele clubului FC Barcelona, a confirmat că Messi a fost contactat de gruparea catalană.

„Am fost în contact cu tabăra lui Leo Messi. Leo știe cât de mult îl apreciem și mi-ar plăcea ca el să se întoarcă aici.

Am fost implicat în discuțiile contractuale acum doi ani și încă îmi amintesc cât de greu a fost să-l las pe Messi să plece.

Cu siguranță Leo Messi iubește Barça și orașul, așa că sperăm să găsim condițiile potrivite pentru a continua istoria sa aici” - Rafa Yuste, citat de jurnalistul Fabrizio Romano.

Potrivit presei din Spania, Messi a respins prima ofertă de prelungire a contractului cu PSG, iar tatăl acestuia s-a întâlnit cu Joan Laporta, președintele clubului FC Barcelona, pentru a discuta un eventual transfer.

„Primul contact, o întâlnire la Barcelona care a durat o jumătate de oră, a servit pentru a sparge gheața, vorbind despre un posibil omagiu adus lui Leo Messi. Dar omagiu este puțin spus, pentru că Laporta crede că cel mai bun omagiu care i se poate aduce lui Leo este să-l aducă înapoi și să-i facă o baie de mulțime la fiecare meci pe care Barça îl joacă, acasă sau în deplasare”, scrie Mundo Deportivo.

FC Barcelona se confruntă cu probleme destul de mari din punct de vedere financiar, dar Laporta a depus eforturi considerabile de a remedia această situație dificilă pentru club.