FC Barcelona nu are liniște în privința fair-play-ului financiar. Deși este pe primul loc și se află aproape de câștigarea unui nou titlu în La Liga, catalanii nu au rezolvat încă problema ajustării bugetului de salarii.

Jucătorii echipei FC BarcelonaFoto: Joan Monfort / AP / Profimedia

De Jong, Raphinha sau Ansu Fati ar putea pleca de la Barcelona

Dacă vara trecută a găsit soluții pentru formarea unei echipe care să defileze în acest sezon, în următoarea perioadă de transferuri Barcelona trebuie să renunțe la măcar un jucător important, pentru a scădea masa salarială, scrie Marca.

Eventualele micșorări salariale pentru Jordi Alba sau Busquets nu ar fi suficiente, iar conducerea trebuie neapărat să vândă.

Există o listă cu fotbaliști „netransferabili”, din care fac parte Ter Stegen, Kounde, Araujo, Gavi, Pedri, Lewandowski sau Ousmane Dembele, deși în cazul ultimului, din cauza nenumăratelor accidentări s-ar putea renunța.

Cel mai probabil, în funcție de ofertele primite în următoarea perioadă, catalanii sunt dispuși să renunțe „la nevoie” la cel puțin un fotbalist dintre Balde, Christensen, De Jong, Raphinha, Ansu Fati, Ferran Torres sau Eric Garcia.

În cazul acestora, dacă situația financiară a echipei nu ar depinde de plecări, clubul nu ar renunța la niciunul dintre ei, dar soluția este văzută ca una de compromis.

După 26 de etape disputate din La Liga, FC Barcelona ocupă prima poziție cu 68 de puncte, cu 12 mai mult decât ocupanta poziției secunde, Real Madrid.