Edi Iordănescu a fost criticat de Gică Hagi după ce selecționerul l-a lăsat pe Ianis Hagi în afara primei reprezentative la „dubla” de debut din preliminariile EURO 2024 cu Andorra (2-0) și Belarus (2-1), iar scandalul de la națională a fost comentat de Marcel Răducanu.

Ianis HagiFoto: Alex Nicodim / Sipa Press / Profimedia

Marcel Răducanu și scandalul de la națională: Edi Iordănescu, decizie corectă în cazul lui Ianis Hagi

Ajuns la 68 de ani, fostul jucător al Stelei și al Borussiei Dortmund a afirmat că Iordănescu a luat decizia corectă neconvocându-l pe Ianis, având în vedere faptul că acesta venea după o accidentare care l-a ținut departe de teren timp de un an. În plus, fostul mare jucător a criticat intervenția lui Gică Hagi, care a încercat să-i ia apărarea fiului său.

„Câți ani are Ianis? 24 de ani, nu? E om în toată firea, nu mai are 16 ani să se bage părinții pentru el. Dacă avea o problemă și era nemulțumit, trebuia să spună el, nu tatăl lui. Dacă vin toți părinții tuturor jucătorilor care nu au fost chemați, ce facem? Nu vă supărați, dar așa ceva nu se întâmplă nicăieri.

În Germania nu se întâmplă (n.r. jucători importanți să fie lăsați în afara lotului)? Câți nu a chemat ăsta (n.r. Hansi Flick) acum, Muller, Sane. Ăștia ce trebuiau să facă? Hagi vorbește ca părinte, nu ca antrenor, el și-a făcut carnet de antrenor, cred că l-a luat pe bune că a mers la școală și a învățat.

Asta nu avea voie să se întâmple. Nu i-a făcut niciun bine copilului că s-a băgat peste el. Trebuia să îl lase să își vadă de treabă, să înceapă să joace meci de meci, și atunci sunt sigur că va veni la echipa națională și va ajuta echipa. Acum, degeaba îl chema, hai să fie pe lângă echipă. Nu e normal.

Oameni buni, stați puțin, să îl aducă pe Ianis, de ce, ce să facă Ianis dacă nu a jucat de un an de zile? Are nevoie de timp, trebuie să se pregătească să joace 100%, să aibă meciuri în picioare.

România are nevoie de Hagi când e 100% pregătit și fizic și psihic, nu acum. Hai să îl chemăm la lot și ce facem, îl lăsăm pe dinafară pe unul care e pregătit să joace și îl chemăm pe Ianis să se obișnuiască cu atmosfera, ce atmosferă?

Eu sunt sigur că Edi a vorbit cu el înainte, 100%. Îl cunosc pe Edi, a vorbit cu el, i-a explicat care e situația, de ce nu îl cheamă”- Marcel Răducanu la DigiSport.

>> Victorii cu cele mai slabe din grupă - Concluziile selecționerului Edi Iordănescu

Preliminarii EURO 2024, clasament Grupa I

1. Elveția 6p

2. România 6p

3. Kosovo 2p

4. Andorra 1p

5. Israel 1p

6. Belarus 0p.

România în preliminariile EURO 2024, cine transmite fiecare partidă a tricolorilor

*Toate meciurile României vor începe de la ora 21:45 și vor fi LiveBlog pe HotNews.ro.

25 martie 2023: Andorra - România 0-2

28 martie 2023: România - Belarus 2-1

16 iunie 2023: Kosovo - România / Antena 1

19 iunie 2023: Elveția - România / Prima TV

9 septembrie 2023: România - Israel / Prima TV

12 septembrie 2023: România - Kosovo / Antena 1

12 octombrie 2023: Belarus - România / Antena 1

15 octombrie 2023: România - Andorra / Prima TV

18 noiembrie 2023: Israel - România / Prima TV

21 noiembrie 2023: România - Elveția / Antena 1