În plin sezon, Bayern Munchen l-a demis pe Julian Nagelsmann, iar Thomas Tuchel a fost pus antrenor principal la actuala campioană a Germaniei. Tehnicianul care a câștigat Liga Campionilor cu Chelsea și-a stabilit deja țintele pe piața transferurilor pentru vara anului 2023.

Thomas TuchelFoto: Ulrich Wagner / imago sportfotodienst / Profimedia

Edouard Mendy, Mateo Kovacic și Federico Chiesa - țintele lui Thomas Tuchel

Thomas Tuchel a fost adus de Bayern în a doua parte a sezonului să îl înlocuiască pe Julian Nagelsmann, care a fost demis după ce a pierdut vestiarul.

Tehnicianul german este în „cărți” pentru a câștiga titlul în Bundesliga, Liga Campionilor și Cupa Germaniei.

Totuși, acesta se gândește deja la următorul sezon pe banca bavarezilor și și-a stabilit câteva ținte importante pentru perioada de „mercato” din vară.

În primul rând, Thomas Tuchel și-l dorește pe Edouard Mendy, fostul său portar de la Chelsea, pentru că Manuel Neuer să aibă concurență pe post. Antrenorul nu îl va lua în calcul pe Yann Sommer, sosit chiar în această iarnă.

Totodată, neamțul a precizat că și-l dorește și pe Mateo Kovacic la mijlocul terenului, acolo unde formația bavareză nu are atât de mulți jucători.

Mai mult decât atât, Tuchel își dorește întăriri și pe plan ofensiv, acolo unde mizează pe aducerea lui Federico Chiesa de la Juventus Torino, scriu cei de la Mundo Deportivo.

Bayern este în prezent pe locul 2 în Bundesliga, la un punct în spatele rivalei Borussia Dortmund.

Campioana Germaniei o va întâlni pe Manchester City în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, iar în cupă, bavarezii sunt calificați tot în faza sferturilor și vor juca împotriva celor de la Freiburg.