Tottenham Hotspur a anunţat despărțirea de Antonio Conte, antrenorul italian fiind concediat în urma rezultatelor slabe consemnate de gruparea londoneză în acest sezon competițional.

Antonio ConteFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Antonio Conte, dat afară de Tottenham Hotspur

Italianul ocupa funcția de antrenor al formației londoneze de 16 luni.

Pe lângă rezultatele sub așteptări, Conte a plătit cu funcția și pentru faptul că la ultimul meci din campionat și-a criticat jucătorii, iar de comentariile nervoase ale tehnicianului nu a scăpat nici conducerea clubului.

„Povestea clubului este aceasta: acest proprietar de 20 de ani şi echipa nu a câştigat nimic. De ce?”, a punctat Conte după ce Tottenham a remizat cu Southampton (scor 3-3, după ce a condus cu 3-1 până în minutul 77).

Conform grupării londoneze, interimatul la conducerea tehnică a echipei va fi asigurat, până la finalul sezonului, de Cristian Stellini.

„Mai avem zece meciuri în Premier League şi ne aşteaptă o luptă pentru un loc de Liga Campionilor. Trebuie să ne adunăm. Trebuie să depunem cu toţii eforturi pentru a ne asigura că echipa va termina cât mai sus posibil” - Daniel Levy, preşedintele lui Tottenham.

Tottenham a părăsit Champions League în faza optimilor (0-1 la general cu AC Milan), iar în Premier League se găsește pe locul 4 după 28 de etape, cu 49 de puncte.

Următoarea clasată, Newcastle, are 47 de puncte, dar și două meciuri mai puțin disputate.