Fostul atacant spaniol Sergio Contreras Pardo, cunoscut ca „Koke”, trecut pe la Malaga, Sporting Lisabona și Olympique Marseille, ar putea primi pâna la 16 ani de închisoare, după ce a fost acuzat că a condus o rețea de trafic de droguri.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Koke riscă 16 ani de închisoare

În prezent, Sergio Contreras „Koke” (39 de ani) este eliberat condiţionat, din luna iulie 2021, după ce a executat o pedeapsă de un an şi opt luni de închisoare.

Fostul jucător de la OM fusese arestat într-o vastă operaţiune antidrog, în anul 2019, operaţiune în cadrul căreia au fost descoperite o tonă de haşiş, arme şi sume mari de bani.

Acum, un nou proces urmează să aibă loc luni, 27 martie, la Malaga. Koke şi alte 17 persoane, inclusiv fratele şi partenerul său, vor fi audiaţi, relatează presa spaniolă. Inculpaţii care au ocupat o funcţie importantă în acest dosar riscă o pedeapsă de 16 ani închisoare şi o amendă de 150.000 de euro.

Ceilalţi inculpaţi, în funcţie de gradul de implicare, sunt acuzaţi de vătămare a sănătăţii publice sau deţinere de arme şi riscă pedepse cuprinse între patru ani şi şase luni până la un an de închisoare. Se pare că Sergio Contreras „Koke” ar fi pur şi simplu unul dintre liderii reţelei criminale şi ar fi asociat cu fratele său, care fusese şi el arestat, conform News.ro.

Crescut la Malaga, Sergio Contreras „Koke” a jucat în carieră pentru Olympique Marseille, Sporting Lisabona, Aris Salonic, Houston Dynamo (SUA), Rayo Vallecano, FK Baku (Azerbaijan), Jahn Regensburg (D2 Germania), Blooming Santa Cruz (Bolivia), North East United FC (India) şi Veria NPS (D3 Grecia). S-a retras din activitatea competiţională în august 2016.