În plin scandal legat de presupusa corupție în „cazul Negreira”, președintele Barcelonei a vorbit despre decizia de a se despărți de Lionel Messi, dar și despre o modalitate de a îmbunătăți relația cu acesta.

Andres Iniesta si Lionel MessiFoto: UKKO Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Anunțul lui Joan Laporta despre Leo Messi

În ultimele zile s-a vorbit tot mai mult despre posibilitatea ca Messi să revină la FC Barcelona în această vară, după ce contractul său cu PSG se va încheia, iar un acord pentru o nouă înțelegere este încă departe, scrie Mundo Deportivo.

După ce mijlocașul Sergi Roberto s-a declarat încântat de o revenire a lui Leo pe Camp Nou, Kun Aguero, unul dintre cei mai buni prieteni ai argentinianului, a estimat la 50% șansele pentru o întoarcere a acestuia la Barcelona.

În cadrul unui interviu, președintele catalanilor a vorbit la superlativ despre căpitanul Argentinei.

„Messi este cel mai bun jucător din istorie. A fost cel mai important fotbalist din istoria Barcelonei. Trebuie să fiu atent la ce spun pentru că este jucătorul celor de la PSG. Leo știe că îl avem în inimile noastre”, a declarat Joan Laporta.

Laporta și-a justificat decizia de a renunța la Messi în urmă cu doi ani, dar a anunțat o posibilă cale de împăcare.

„Moștenirea pe care am găsit-o când am devenit președinte nu a fost bună deloc și a trebuit să iau o decizie de care nu sunt mulțumit. Trebuie să găsesc o modalitate de a îmbunătăți relația actuală a Barcelonei cu Messi. Vom vedea, dar el știe că porțile îi sunt deschise”, a ținut să precizeze președintele catalanilor.