Didier Deschamps a luat decizia ca Mbappe să fie noul căpitan al echipei naționale de fotbal a Franței, după retragerile lui Hugo Lloris și Raphael Varane. Antoine Griezmann nu a fost încântat de decizia tehnicianului, iar Mbappe a avut un mesaj pentru jucătorul de la Atletico Madrid.

Kylian MbappeFoto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

Kylian Mbappe va purta în premieră banderola de căpitan la duelul cu Olanda din preliminariile Euro 2024

După ce Hugo Lloris și Raphael Varane și-au anunțat retragerea din naționala Franței, Didier Deschamps a fost nevoit să caute un nou căpitan.

După mai multe consultări cu diverși jucători, Deschamps a luat decizia de a-i da banderola de căpitan lui Kylian Mbappe, fotbalistul celor de la Paris Saint Germain.

Decizia aceasta l-a înfuriat pe Antoine Griezmann, care a luat în calcul chiar retragerea de la echipa națională, anunță l'Equipe.

Fotbalistul celor de la Paris Saint Germain a avut un mesaj la conferința de presă dinaintea partidei cu Olanda, din preliminariile Euro 2024.

„Un bun căpitan este concentrat pe echipă, care poate uni jucătorii și care se poate impune. Vreau să mă întorc către ceilalți jucători, să le dau șansa de a se exprima. Nu mă voi schimba. Cuvintele mele sunt ascultate în vestiar. Trebuie să mă folosesc de acest lucru cât mai bine.

Am vorbit cu Antoine (n.r. Griezmann), era dezamăgit, iar acest lucru este de înțeles, este o reacție normală. I-am spus că și eu aș fi avut aceeași reacție. El este probabil cel mai important jucător din era Deschamps. Nu sunt superiorul lui. Vom fi mână în mână, amândoi vom încerca să facem această echipă a Franței să se impună la nivel mondial.

Dacă va avea ceva de spus în fața grupului, mă voi așeza și voi asculta. Nu trebuie să închidem ușa nimănui, toți sunt liberi să se exprime.” - a transmis Kylian Mbappe.