Zlatan Ibrahimovic a revenit recent pe terenul de fotbal după o pauză de nouă luni și mai multe operații la genunchi. Suedezul va împlini 42 de ani în luna octombrie și nu are niciun gând să se retragă din sportul profesionist. Mai mult, „Ibracadabra” spune că nu se consideră un idiot pentru că încă se află pe terenurile de fotbal.

Zlatan IbrahimovicFoto: Jonathan NACKSTRAND / AFP / Profimedia

Ibrahimovic spune că are încă multe de oferit fotbalului - Nu vrea să se retragă

Prezent la acțiunea naționalei de fotbal a Suediei (nordicii vor debuta în preliminariile pentru EURO 2024 contra Belgiei), Ibra mărturisește că încă poate ajuta echipa să-și atingă obiectivele.

Atacantul spune că repezintă „trecutul, prezentul și viitorul” și că ar trebui chestionați colegii de la club în vârstă de 20 de ani în legătură cu prezența lui pe teren la peste 41 de ani.

„Nu am venit la echipa națională pentru acte de caritate”, spune atacantul celor de la AC Milan.

Zlatan spune că îl bucură recordul stabilit recent în Serie A (a devenit cel mai în vârstă marcator din istoria primei ligi din Italia), dar că nu se consideră bătrân în pofida vârstei pe care o are.

„Vă gândiți că sunt un idiot și ce mai caut la vârsta pe care o am aici? Timpul zboară și veți înțelege totul când vă veți apropia și voi de 40 de ani”, spune Ibrahimovic.

„Vă va cuprinde teama”, mai spune Ibra făcând referire la retragerea din fotbal. Suedezul vorbește mai apoi despre faptul că ar fi putut fi un moment bun să se lase de fotbal după ce a câștigat Scudetto (titlul în Serie A) cu AC Milan, dar și că lucrurile simple nu-l caracterizează.

„Chiar și după accidentare nu m-am gândit niciodată să mă retrag. Provocările îmi dau adrenalina, mai am încă multe de făcut”, conchide Ibrahimovic.

Născut pe 3 octombrie 1981, la Malmo, Zlatan a îmbrăcat de-a lungul carierei tricourile echipelor Malmo, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan (unde evoluează și în prezent), PSG, Manchester United și LA Galaxy.

În acest moment, Ibra are o cotă de piață de €2 milioane după cum informează Transfermarkt.