Gabriela Firea a salutat decizia UEFA de a respinge solicitarea Federaţiei Maghiare de Fotbal ca la meciuri să apară steagul „Ungariei Mari”.

Gabriela FireaFoto: Andrei PUNGOVSCHI / AFP / Profimedia

Ministrul Familiei a precizat că politica nu are ce căuta în sport, iar în fotbal, la fel ca în toate celelalte competiţii este nevoie de fairplay.

„Salut decizia UEFA de a respinge solicitarea Federației Maghiare de Fotbal ca la meciuri să apară steagul Ungariei Mari. E de apreciat și reacția rapidă a Federației Române de Fotbal, membră a UEFA, care se împotrivește total afișării unor simboluri care pot duce la violențe pe stadioane.

Steagul Ungariei Mari, care include o parte a României, este un simbol revizionist și nu are ce căuta pe stadioane, la meciurile organizate la nivel European. Este doar un potențial motiv de incitare la ură și violență.

Politica, în special dacă poate scinda popoarele între ele, nu are ce căuta în sport. În fotbal, ca în toate celelalte competiții, e nevoie de fairplay, adică respect față de adversar și de țara din care el provine” - Gabriela Firea pe Facebook.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) precizează, într-un comunicat postat miercuri, pe site-ul oficial, că UEFA nu a autorizat şi nu va autoriza afişarea simbolurilor menţionate de Federaţia Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel european. Reacţia vine după ce federaţia maghiară a anunţat căUEFA şi FARE ar fi fost de acordca la meciurile echipei naţionale să poată fi afişate bannere reprezentând Ungaria istorică.