Federația Română de Fotbal anunță pe siteul său oficial că a cerut un punct de vedere oficial de la UEFA, iar forul european a precizat că nu va autoriza niciun fel de simbol al „Ungariei Mari” la meciurile naționalei maghiare.

Suporteri stadion BudapestaFoto: Laszlo Szirtesi / Alamy / Alamy / Profimedia

FRF spune că UEFA nu a dat dreptul folosirii simbolului „Ungariei Mari”

FRF a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunțul Federației Maghiare de Fotbal.

Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări:

  • UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.
  • Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv întrucât afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.

Federația Română de Fotbal amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene”, se precizează în comunicatul FRF.

Reamintim că în cursul zilei de marți, 21 martie, Federația Maghiară de Fotbal a precizat că are acceptul UEFA pentru a utiliza simbolul istoric al „Ungariei Mari” la meciurile naționalei.

Harta despre care a vorbit Federația de Fotbal de la Budapesta ar fi conținut și Transilvania.