Conducerea din Premier League a luat măsura ca arbitrii să întrerupă meciurile în care evoluează fotbaliști musulmani, în perioada Ramadanului, pentru ca aceștia să se poată hidrata și energiza.

Mohamed SalahFoto: Jon Super / AP / Profimedia

Meciurile din Anglia, întrerupte în perioada Ramadanului

Pentru că jucătorii de religie musulmană nu mănâncă și nu beau apă în perioada de o lună de zile a Ramadanului, cavalerii fluierului vor putea opri meciurile pentru a le permite să bea apă sau diverse energizante și suplimente, după apusul soarelui, scrie Reuters.

De asemenea, arbitrii au fost încurajați să identifice fotbaliștii care țin post înainte de începerea partidelor și să stabilească de comun acord un interval estimat pentru întreruperea jocului.

Atacantul lui Liverpool, Mohamed Salah, mijlocașul N'Golo Kante de la Chelsea sau extrema lui Manchester City, Riyad Mahrez, sunt doar câțiva dintre fotbaliștii care se vor abține de la mâncare și băutură în timpul zilei, începând de miercuri.

În anul 2021, arbitrul Graham Scott a întrerupt meciul dintre Leicester City și Crystal palace după o jumătate de oră, pentru a le permite lui Wesley Fofana și Cheijhou Kouyate să întrerupă postul după apusul soarelui.