Inigo Martinez este primul transfer al Barcelonei pentru următorul sezon, după ce fotbalistul în vârstă de 31 de ani a ajuns la un acord cu conducerea clubului catalan.

FC BarcelonaFoto: Valerio Rosati / Alamy / Alamy / Profimedia

Inigo Martinez, primul transfer al Barcelonei

Fundașul central al lui Athletic Bilbao și-a dat acordul verbal și se va alătura echipei conduse de Xavi, după ce înțelegerea cu actualul club va expira la 30 iunie, conform jurnalistului spaniol Gerard Romero.

Clubul catalan l-a mai dorit pe Martinez și în 2017, când evolua pentru Real Sociedad, dar și vara trecută, ca alternativă pentru Jules Koude.

Ca fundaș central de picior stâng, cu multă experiență în La Liga, dar și pentru că vine liber de contract, Inigo Martinez este văzut ca o variantă facilă de transfer pentru Barcelona, scrie Mundo Deportivo.

Totuși, legitimarea sa depinde de condițiile de fair-play financiar pe care catalanii trebuie să le îndeplinească, existând riscul ca la începutul lunii iulie să nu fie încă întrunite, cum s-a mai întâmplat și în trecut.

Conform presei spaniole, în cazul în care nu va semna cu Barcelona, fundașul are de ales între Atletico Madrid și de Aston Villa.