Manchester United va fi vândut pentru o sumă care va doborî toate recordurile, după ce familia Glazer va alege una dintre ofertele primite pentru preluarea clubului.

Manchester UnitedFoto: Jakub Porzycki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Peste 5 miliarde de lire sterline pentru Manchester United

Oficialii sunt încrezători că vor depăși valoarea de 5 miliarde de lire sterline, înainte de termenul limită de miercuri, peste vânzarea echipei Denver Broncos din NFL, pentru care s-au plătit anul trecut 4,65 miliarde de dolari, scrie Daily Mail.

United așteaptă șase oferte finale, atât pentru preluarea completă cât și investiții parțiale, dintre care cel puțin două vor depăși recordul tranzacțiilor sportive.

Săptămâna trecută, o delegație a șeicului Jassim bin Hamad al-Thani din Qatar a vizitat stadionul Old Trafford și cantonamentul „diavolilor”, participând la discuții și prezentări care au durat zece ore.

La fel s-a întâmplat și în cazul unuia dintre cei mai bogați britanici, Sir Jim Ratcliffe, care alături de grupul său negociază preluarea clubului.

Conform conducătorilor lui Manchester United, o altă rundă de licitații pentru alegerea unui cumpărător va avea loc în următoarea perioadă, Paștele fiind considerat un moment de decizie.