​Real Madrid a fost învinsă de rivala FC Barcelona, scor 2-1, iar prestația lui Karim Benzema a fost criticată în cotidianul sportiv madrilen AS.

Karim BenzemaFoto: Alvaro Medranda/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Karim Benzema a primit nota 0 pentru prestația din El Clasico

Nota atribută lui Karim Benzema din partea AS a stârnit o adevărată furtună. Cotidianul madrilen i-a acordat un incredibil zero (0 din 10) prin intermediul trimisului său special pe Camp Nou.

Sergio Lopez de Vicente a scris despre atacantul francez: „Benzema: invizibil. O dată în plus. Nimic, nimic. El nu a reuşit să obţină mingi uşoare, nici să se impună în jumătatea adversă. El se află la kilometri de strălucita versiune a jucătorului care a câştigat 'Balonul de Aur'. L-am văzut fără ritm, lent, fără viteză, fără joc. Dacă Real îşi va regăsi atacantul, atunci va avea o comoară în rândurile sale, dar aşteaptă deja de multă vreme”.

Nici Marca, celălalt cotidian sportiv spaniol, nu l-a menajat pe Benzema, care, chiar dacă nu a înscris în ultimele sale trei meciuri din La Liga, a reuşit totuşi să marcheze trei goluri în recentele două meciuri din optimile de finală ale Champions League, cu Liverpool (o dublă în tur, scor 5-2, şi unicul marcator în retur, 1-0). Marca l-a notat cu o stea din trei posibile, de altfel ca majoritatea jucătorilor Realului apăruţi duminică pe Camp Nou.

În schimb, AS l-a gratificat pe Thibaut Courtois cu nota 9 pentru prestaţia sa.

FC Barcelona a obţinut victoria cu numărul 100 în faţa „eternei rivale” Real Madrid (scor 2-1), duminică seară pe Camp Nou, într-un meci din etapa a 26-a a campionatului de fotbal al Spaniei.

Cel de-al 253-lea episod din El Clasico a fost decis de un gol marcat în prelungirile partidei (90+2) de Franck Kessie, introdus în joc în minutul 77.

Madrilenii au deschis scorul în minutul 9, când Ronald Araujo a deviat în propria poartă o centrare a lui Vinicius (9). Barca a restabilit egalitatea înainte de pauză, prin Sergi Roberto (45), scrie Agerpres.

>> Reacția jucătorilor de la FC Barcelona după ce Lionel Messi a fost fluierat de fanii lui PSG