Răzvan Marin, unul dintre puținii români care au reușit să se impună în ultimii ani în străinătate, le-a oferit un sfat tinerilor jucători care se vor transfera la echipe din afara țării.

Razvan MarinFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Răzvan Marin: „Nimeni nu te așteaptă în străinătate”

Într-un interviu pentru FRF TV, mijlocașul celor de la Empoli (98 de meciuri jucate în Serie A) a afirmat că fotbaliștii trebuie să devină mai competitivi în momentul în care ajung în străinătate.

„Mi-a fost greu să mă acomodez, mai ales la început în Belgia, la Standard, am plecat la 20 de ani. Cred că jucătorul român, în principal, când merge afară şi dă de dificultăţi, are tendinţa să vrea să revină. Pentru că aici, dacă eşti tânăr şi de valoare, preşedinţii de club vor să te ajute mai mult, ai anumite avantaje.

Dar afară trebuie să munceşti, să devii foarte competitiv, eu am muncit mult, mă bucur că sunt aproape să ajung la 100 de meciuri în Serie A. Mesajul meu este să muncească mult pentru locul în echipă, să devină competitivi, pentru că acolo nu te așteaptă, imediat pot găsi pe altcineva” - Răzvan Marin.

Marin spune că echipa naţională trebuie să câștige meciurile cu Andorra şi Belarus din preliminariile pentru Campionatul European din 2024.

„Sunt pregătit, cu gândul la naţională şi sper să facem o campanie foarte bună. Trebuie să începem cu dreptul, să avem şase puncte după primele două mecuri, să fim concentraţi la maxim şi să dăm totul pe teren. Mă aştept la două meciuri de luptă. Avem nevoie şi de puţină şansă, dar în principal trebuie să dăm totul pe teren.

Vreau să ajung şi eu la un Campionat European sau Mondial. Un lot tânăr poate fi un avantaj, jucătorii vor să arate ce pot, poate vin cu o ambiţie în plus, dar poate fi şi un dezavantaj din punct de vedere al experienţei.

Cel mai important atu este să fim o familie. Pe Arena Naţională aproape de fiecare dată am jucat cu stadionul plin, îmi doresc ca fanii să fie alături de echipă, să începem un drum nou” - Răzvan Marin.

>> Probleme pentru Edi Iordănescu - Un titular s-a accidentat și va rata dubla cu Andorra și Belarus

Lotul de jucători convocați de Edi Iordănescu

În primele meciuri din Grupa I a preliminariilor CE 2024, România va întâlni Andorra (25 martie, deplasare) și Belarus (28 martie, Arena Națională).

Portari:

Florin Niță (Pardubice), Andrei Ionuț Radu (Auxerre), Horațiu Moldovan (Rapid București).

Fundași:

Andrei Rațiu (Huesca), Cristian Manea (CFR Cluj), Adrian Rus (Pisa), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Radu Drăgușin (Genoa), Andrei Burcă (CFR Cluj), Mario Camora (CFR Cluj), Raul Opruț (Hermannstadt).

Mijlocași:

Deian Sorescu (FCSB), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba), Marius Marin (Pisa), Tudor Băluță (Farul Constanța), Darius Olaru (FCSB), Răzvan Marin (Empoli), Adrian Șut (FCSB), Olimpiu Moruțan (Pisa), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns), Alexandru Dobre (Famalicao), Dennis Man (Parma Calcio), Octavian Popescu (FCSB).

Atacanți:

Florin Tănase (Al-Jazira), Louis Munteanu (Farul Constanța), Denis Alibec (Farul Constanța).

Programul României pentru preliminariile Euro 2024

*Toate meciurile României din preliminarii vor fi LiveBlog pe HotNews.ro.

25 martie 2023 - 21:45 Andorra - România

28 martie 2023 - 21:45 România - Belarus

16 iunie 2023 - 21:45 Kosovo - România

19 iunie 2023 - 21:45 Elveția - România

9 septembrie 2023 - 21:45 România - Israel

12 septembrie 2023 - 21:45 România - Kosovo

12 octombrie 2023 - 21:45 Belarus - România

15 octombrie 2023 - 21:45 România - Andorra

18 noiembrie 2023 - 21:45 Israel - România

21 noiembrie 2023 - 21:45 România - Elveția