Florentino Perez nu va fi prezent pe Camp Nou duminică seara pentru El Clasico, anunță jurnaliștii de la Sport.es. Este cunoscut faptul că înainte de derbiurile cu Barcelona cei doi președinție de club se întâlneau și luau prânzul împreună.

Florentino PerezFoto: Castel Franck/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Florentino Perez, președintele Realului, nu va fi prezent la marele derbi cu Barcelona - Surse sport.es

Celebra tradiție de dinainte de El Clasico va fi stricată pentru meciul de duminică seara, cel puțin așa anunță Sport.es, cotidian catalan apropiat de liderul din LaLiga.

Refuzul lui Florentino Perez de a merge pe Camp Nou pentru El Clasico vine în contextul răcirii în ultima perioadă a relațiilor dintre cele două mari rivale.

După ce Barcelona este implicată în scandalul „Negreira” (gruparea catalană este acuzată de corupție în formă continuată după ce ar fi virat 1,4 milioane de euro în conturile unui fost arbitru, personaj care a fost o perioadă îndelungată vicepreședinte al Comitetului Tehnic al Arbitrilor din Spania), dialogul cu Real Madrid a fost „înghețat”.

Conform sursei citate, decizia lui Perez este una la care oficialii catalanilor nu se așteptau.

Jurnaliștii catalani vorbesc despre dorința lui Florentino Perez de a nu inflama și mai multe spiritele prin prezența sa pe Camp Nou la meciul de duminică seara.

Cu toate că relațiile s-au răcit considerabil în ultima perioadă, Barcelona și Real Madrid rămân aliate în lupta cu UEFA. Cele două mari formații spaniole vor să dea naștere Superligii, competiție care să fie rivală pentru Champions League.

FC Barcelona vs Real Madrid va avea loc duminică, de la ora 22:00, pe Camp Nou, partida urmând să fie în direct pe Digisport, Orange Sport și Prima Sport.

Va fi El Clasico cu numărul 253. Galacticii au 101 victorii, catalanii s-au impus de 99 de ori, iar 52 de dispute s-au încheiat la egalitate.

În acest moment, Barcelona este află pe primul loc din LaLiga, având un avans de 9 puncte față de marea rivală din Madrid.