​Arbitrul român Istvan Kovacs s-a aflat joi seară la centrul meciului retur din optimile UEFA Europa League dintre Real Sociedad și AS Roma, încheiat cu scorul de 0-0.

Istvan KovacsFoto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

>>> Tabloul sferturilor UEFA Europa League

Istvan Kovacs nu i-a oferit un penalty Romei în duelul din optimile Europa League cu Real Sociedad

AS Roma a obținut joi seară calificarea în sferturile UEFA Europa League, după ce a eliminat Real Sociedad în dubla manșă, scor general 2 la 0.

La returul partidei din San Sebastian, Istvan Kovacs s-a aflat la centru, dar arbitrul din Carei a făcut câteva greșeli care i-au atras critici din presa italiană.

Jurnaliștii de la Corriere dello Sport l-au evaluat pe Istvan Kovacs cu nota 5, motivând că acesta ar fi trebuit să acorde o lovitură de la 11 metri la un fault în careu asupra lui Paulo Dybala.

Mai mult decât atât, italienii spun că centralul din Carei a ezitat prea mult la duelul dintre portarul Rico (Real Sociedad) și Karsdorp (AS Roma), când portarul gazdelor l-a lovit puternic pe jucătorul echipei antrenate de Jose Mourinho.

Roberto Rosetti, laude la adresa lui Istvan Kovacs

Roberto Rosetti, șeful arbitrilor UEFA, a vorbit și el despre activitatea arbitrilor din România.

Acesta este încântat de calitatea arbitrajelor și a subiliniat că rezultatele sunt mai mult decât evidente.

„Cred că rezultatele sunt evidente, arbitrii români se descurcă bine. La ultimul EURO, au fost doi arbitri români pe teren, iar acest lucru nu este o coincidență. Este doar rezultatul muncii intense.

Istvan (n.r. Kovacs) și Ovidiu (n.r. Hațegan) au meritat să fie acolo și au fost acolo! Ne dorim calitate, iar la momentul actual arbitrajul românesc ne oferă această calitate.” - a spus acesta într-un interviu publicat pe site-ul Federației Române de Fotbal.