Mircea Lucescu continuă să fie zi de zi pe terenul de fotbal, ca antrenor al lui Dinamo Kiev, în ciuda vârstei înaintate. Ajuns la 77 de ani, tehnicianul român a vorbit despre momentul când va spune stop carierei.

Mircea LucescuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mircea Lucescu putea semna cu Fenerbahce

Celebra revistă FourFourTwo l-a inclus pe Mircea Lucescu în topul celor mai buni antrenori care nu au câştigat Champions League, iar tehnicianul român ocupă o poziție mai bună decât Antonio Conte sau Didier Deschamps (câștigător al Cupei Mondiale cu Franța în 2018).

Deși Ucraina se află în plin conflict cu Rusia, cel mai titrat antrenor român a explicat motivele pentru care a rămas la Kiev, deși avea și alte opțiuni.

„Sirenele sună în continuare. Și azi au sunat de 2 ori în timpul antrenamentului și după. Sigur, în vestul țării nu, absolut deloc, aici în Kiev e mai aproape de granița cu Rusia și mai există temeri, cum se mișcă ceva, imediat sirena anunță.

Poate vă întrebați de ce mai stau aici? N-am fost niciodată laș și nu sunt nici acum, chiar dacă lucrurile sunt extrem de dificile.

Puteam să plec la Fenerbache în vară cu situația asta. Dinamo Kiev m-a invitat atunci, acum 2 ani când am hotărât să mă las, m-au convins, am venit, am avut succes, 3 titluri într-un an după care a venit nebunia asta, nenorocirea asta de război și atunci lucrurile s-au schimbat total.

Am rămas, fără fotbal nu pot să stau. Nu știu însă cât o să mai stau că vine un moment în care trebuie să spun gata. Sigur, mă gândesc și la momentul ăsta, până acum nu am luat în calcul, pentru că văd că e foarte greu, nu vezi luminița de la capătul tunelului, nu știi ce se întâmplă și atunci e greu.

Un antrenor care a fost obișnuit cu succese și toate astea suferă de 2 ori mai mult decât unul care e obișnuit cu altceva. E foarte greu când toată viața ai luptat să câștigi și pe urmă să accepți o situație anormală, pentru că e una anormală în care nu se mai poate vorbi de un antrenor.

În primul rând te gândești doar la ce se întâmplă, la cei ce suferă, mă gândesc la jucătorii mei, e greu să-i aduci la un nivel de participare mentală pentru că au alte preocupări legate de familie, prieteni, nu e simplu” a declarat Mircea Lucescu, pentru Sport Total FM.