Napoli a eliminat pe Eintracht Frankfurt și a obținut cea mai bună performanță din istoria clubului în Champions League: calificarea în sferturile de finală. Luciano Spalletti, antrenorul echipei din Serie A, a vorbit despre „obiectivul istoric” atins de echipa sa, dar și despre o declarație deranjantă a lui Pep Guardiola.

Luciano SpallettiFoto: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

Luciano Spalletti, deranjat de complimentele lui Pep Guardiola

Antrenorul lui Manchester City a lăudat gruparea de lângă Vezuviu spunând că Napoli se află printre marile favorite la câștigarea Champions League, dar Spalletti spune că aceste afirmații reprezintă doar un „joc” al lui Guardiola.

„Complimentele marilor antrenori ne fac plăcere, desigur, dar sunt menite să pună puţină presiune asupra noastră şi să o reducă la echipa lor. Nu sunt de acord cu aceste mici jocuri ale lui Pep Guardiola. Manchester City a cheltuit 900 de milioane, noi am cheltuit 9 milioane. E un joculeț al lui.

Nu a fost uşor dar am reuşit să atingem un obiectiv istoric. Nu a fost un obiectiv simplu, însă această performanţă nu a mai fost atinsă până acum în existenţa clubului nostru. Iar asta reprezintă mult. Acum sper să ne bucurăm împreună cu toată echipa şi cu suporterii.

Este important să avem mereu atitudinea pe care am avut-o în această seară. Echipa a fost matură pentru a-şi schimba atitudinea, după ce Glasner (n.r. Oliver, antrenorul lui Eintracht) a decis să adopte o tactică diferită faţă de cea în care joacă în campionat.

Încă de la primul meci în această competiţie, noi am arătat personalitate şi calitate” - Luciano Spalletti, după calificarea în sferturile Champions League.

Napoli a câștigat cu 2-0 pe terenul lui Eintracht (Osimhen '40, Di Lorenzo '65) și cu 3-0 acasă (Osimhen '45+2, '53, Zielinski '64 p).

De știut:

  • Echipele calificate în sferturile Champions League: AC Milan, Inter Milano, Napoli (Italia), Manchester City, Chelsea Londra (Anglia), Real Madrid (Spania), Bayern Munchen (Germania), Benfica Lisabona (Portugalia).
  • Tragerea la sorţi a meciurilor din sferturile şi semifinalele Champions League va avea loc vineri, 17 martie, la Nyon.