Celebra revistă FourFourTwo l-a inclus pe Mircea Lucescu în topul celor mai buni antrenori care nu au câştigat Champions League, iar tehnicianul român ocupă o poziție mai bună decât Didier Deschamps (câștigător al Cupei Mondiale cu Franța în 2018).

Mircea LucescuFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mircea Lucescu, locul 6 în topul celor mai buni antrenori care nu au câștigat Liga Campionilor

Antrenorul român ocupă locul 6 în topul britanicilor. În vârstă de 77 de ani, Lucescu o pregăteşte în prezent pe Dinamo Kiev și a mai participat în cea mai importantă competiție europeană cu Galatasaray, Şahtior Doneţk, Inter Milano, Beşiktaş şi Rapid Bucureşti.

„Doar şase antrenori au ajuns la 100 de meciuri în Champions League şi Lucescu este unul dintre cei care face parte din acest grup de elită. 'Faptul că nu a ajuns nici măcar aproape de a câştiga competiţia - a atins sferturile cu Galatasaray şi Şahtior Doneţk, cele mai bune performanţe la acest capitol - nu reflectă în niciun caz abilitatea sa de a antrena.

În afara unei scurte aventuri la Inter Milano, Lucescu nu a antrenat tipul de echipe de la care te aştepţi să câştige această competiţie. Totuşi, a avut un succes răsunător.

Campion în mai multe ţări, cu cluburi diferite, tehnicianul de 77 de ani a avut cea mai bună perioadă din carieră la Şahtior, unde a format o echipă din fundaşi ucraineni şi atacanţi brazilieni, cu o coeziune surprinzătoare, câştigând opt titluri de campion naţional şi primul trofeu european al clubului, Cupa UEFA, în 2009”, notează FourFourTwo.

Mircea Lucescu a mai pregătit echipele Corvinul Hunedoara, Dinamo București, Pisa, Brescia, Reggiana și Zenit Sankt Petersburg. De asemenea, a mai fost selecționerul României și Turciei.

Cei mai buni antrenori care nu au câştigat Liga Campionilor

1. Diego Simeone (Atletico Madrid)

2. Arsene Wenger (AS Monaco / Arsenal)

3. Valeriy Lobanovskyi (Dinamo Kiev)

4. Bobby Robson (Porto, Newcastle)

5. Massimiliano Allegri (Milan, Juventus)

6. Mircea Lucescu (Galatasaray, Șahtior, Inter, Beșiktaș, Rapid, Dinamo Kiev)

7. Kenny Dalglish (Newcastle)

8. Otto Rehhagel (Werder Bremen, Kaiserslautern)

9. Didier Deschamps (Monaco, Marseille)

10. Unai Emery (Spartak Moscow, Valencia, Sevilla, PSG, Arsenal, Villarreal)

11. Antonio Conte (Juventus, Chelsea, Inter Milan, Tottenham).