​Noel Le Graet a fost nevoit să demisioneze din funcția de preşedinte al Federaţiei Franceze de Fotbal, iar Le Monde susține acum că acesta este implicat într-un nou scandal după finala Cupei Mondiale din Qatar.

Federatia Franceza de FotbalFoto: Thomas SAMSON / AFP / Profimedia

Noël Le Graet și-a favorizat „clanul” în timpul finalei CM 2022

Potrivit sursei citate, Le Graet ar fi invitat 28 de prieteni şi membri ai familiei sale la partida dintre Franța și Argentina (câștigată de sud-americani la loviturile de departajare) de pe stadionul Lusail.

Acesta a obţinut de la FIFA locuri suplimentare, pe lângă cele de care federaţia franceză beneficia deja în virtutea protocolului. Fiecare federaţie finalistă primeşte o cotă de locuri, între care se numără două la tribuna prezidenţială şi opt la tribunele oficiale. FFF a obţinut însă încă 20 de locuri.

Le Graet a plătit transportul cu avionul până în Qatar pentru apropiaţii săi. Printre invitaţi s-a numărat şi Philippe Le Goff, primarul oraşului Guingamp. Le Graet a fost și el primar al oraşului Guingamp (1995-2008) și președinte al clubului local (1971-1992 și 2002-2011). Au fost la finală şi foşti şi actuali conducători ai grupării, soţiile lor şi un sponsor.

Drept urmare, membri ai Comitetului Executiv al FFF au fost „retrogradaţi” pe locuri mai puţin bine situate.

În Qatar, invitaţii au fost transportaţi şi cazaţi pe cheltuiala forului mondial: „FIFA şi Gianni rezolvaseră deja situaţia, erau multe camere goale în hotelurile din Qatar în momentul finalei”, a afirmat Le Graet.

Le Graet a demisionat la 28 februarie din funcţia de preşedinte al FFF, confruntându-se cu acuzaţii de hărţuire morală şi sexuală şi cu un audit, scrie News.ro.