Josko Gvardiol a impresionat cu evoluțiile sale de la CM 2022 și de la RB Leipzig, iar croatul poate deveni în vară cel mai scump fundaș din istoria fotbalului.

Josko Gvardiol, RB LeipzigFoto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Josko Gvardiol, dorit intens de Pep Guardiola în Premier League

În vârstă de 21 de ani, Josko Gvardiol a stârnit interesul mai multor cluburi de top din Premier League. Fundașul croat este dorit cu insistență de Pep Guardiola la Manchester City, iar „cetățenii” l-ar putea face cel mai scump jucător de profil defensiv din istoria fotbalului.

Marco Rose, antrenorul celor de la RB Leipzig, a precizat acum câteva săptămâni că Gvardiol va continua la formația din Bundesliga, contrar zvonurilor din presă.

„Josko Gvardiol va fi jucător de la RB Leipzig și sezonul viitor. Eu sunt antrenorul și cer asta. A spus că vrea să joace în Premier League, dar nu a spus când.” - a precizat tehnicianul celor de la RB Leipzig.

Totuși, jurnalistul italian Fabrizio Romano confirmă faptul că Manchester City este principala candidată pentru a obține semnătura croatului.

Atât Guardiola, cât și membrii din staff-ul său sunt de părere că Josko Gvardiol este jucătorul potrivit pentru compartimentul defensiv.

Totuși, „cetățenii” vor avea concurență. Chelsea și Liverpool ar fi celelalte formații dispuse să îl achiziționeze pe jucătorul cotat la 75 de milioane de euro conform Transfermarkt.

Capitolul la care probabil cei de la Manchester City sunt lideri ar fi oferta financiară.

Potrivit celor de la Daily Mail, actuala campioană a Angliei este dispusă să ofere suma de 130 de milioane de euro în schimbul lui Josko Gvardiol, ceea ce ar face din jucătorul croat cel mai scump fundaș din istoria fotbalului.

Recordul este deținut în prezent de Harry Maguire, cumpărat de Manchester United de la Leicester pentru suma de 87 de milioane de euro.