Barcelona a obținut duminică seară un succes foarte important în deplasarea de pe San Mames, cu Athletic Club Bilbao (1-0), iar portarul catalanilor a stabilit un record istoric în campionatul Spaniei.

Marc Andre ter Stegen, parada fantastica pentru Barcelona Foto: JAIME REINA / AFP / Profimedia

Marc-Andre ter Stegen, primul portar din istoria LaLiga care ajunge la 19 meciuri fără gol primit în 25 de etape

Formația antrenată de Xavi Hernandez se îndreaptă către un nou titlu de campioană în LaLiga, iar cifrele demonstrează că echipa de pe Camp Nou are parte de un sezon de excepție.

Marc-Andre ter Stegen este unul dintre cei mai importanți jucători ai clubului, iar portarul german a stabilit și un record unic în istoria LaLiga, după meciul câștigat de Barcelona la Bilbao.

Neamțul a ajuns la 19 meciuri fără gol primit în acest sezon de campionat, asta în doar 25 de etape. Este ceva unic pentru campionatul Spaniei și va fi de asemenea un record foarte greu de egalat.

Precedentul record era deținut dePaco Liano (Deportivo La Coruna), care reușea să țină poarta închisă în 18 jocuri, în sezonul 1993/94.

Barcelona are în prezent un avans de 9 puncte față de Real Madrid, iar cele două se vor întâlni etapa următoare în meci direct pe Camp Nou (19 martie).

În cazul unui succes, catalanii ar fi aproape siguri de câștigarea titlului, ținând cont de faptul că Real Madrid este implicată și în UEFA Champions League, acolo unde este ca și calificată în faza sferturilor.

LaLiga, clasament înainte de El Clasico

1 Barcelona 65 puncte / 25 de meciuri

2 Real Madrid 56 / 25

3 Atletico Madrid 45 / 24

4 Real Sociedad 45 / 25

5 Betis 42 / 25

6 Villarreal 38 / 25 etc.