Chelsea a fost cea mai activă echipă din ultimele două perioade de transferuri, dar oficialii clubului sunt dispuși să se despartă de 12 jucători la finalul acestui sezon.

Graham PotterFoto: Phil Duncan/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

N'Golo Kante, Christian Pulisic, Pierre-Emerick Aubameyang și Mason Mount - cele mai importante nume care au urma să plece de la Chelsea

Chelsea a bătut record după record în ultimele două perioade de transferuri, dar sezonul este până în prezent unul modest pentru formația patronată de Todd Boehly.

Chelsea ocupă locul 10 în Premier League și este departe de locurile de cupe europene, fiind la 7 puncte de Newcastle United (locul 5, Europa League).

Cu toate acestea, londonezii au obținut calificarea în sferturile UEFA Champions League, după ce au reușit să întoarcă rezultatul în dubla cu Borussia Dortmund (2-1 la general).

Sosirile în masă la clubul de pe Stamford Bridge trebuie să genereze și plecări, așadar, oficialii clubului se așteaptă ca cel puțin 12 jucători să părăsească echipa la finalul acestui sezon.

Primul este francezul N'Golo Kante, căruia îi expiră contractul la finalul actualei stagiuni, la fel ca în cazul lui Marcus Bettinelli.

Următorii ar fi Denis Zakaria și Joao Felix, ale căror împrumuturi de la Juventus și Atletico Madrid expiră la sfârșitul sezonului.

Ben Chilwell, accidentat grav în ultimul sezon, este și el pe picior de plecare, iar Manchester City este interesată de serviciile sale.

Mai mult decât atât, actuala campioană a Angliei a pus ochii și pe Mason Mount, fotbalistul în vârstă de 24 de ani care încă nu a ajuns la un consens cu Chelsea pentru prelungirea contractului. Echipa lui Graham Potter mizează că va primi o sumă importantă în schimbul mijlocașului.

Mateo Kovacic, Pierre-Emerick Aubameyang, Christian Pulisic și Loftus-Cheek sunt alți jucători care o vor părăsi cel mai probabil pe Chelsea. În cazul acestora, numărul de minute contează foarte mult și cu siguranță cei 4 își vor căuta alte echipe din această vară.

Totodată, Azpilicueta este un alt fotbalist care este pe picior de plecare, acesta fiind ofertat și de Barcelona în vara anului 2022. Mai mult ca sigur acolo va și ajunge spaniolul, fiind dorit insistent de Xavi.

Ultimul care completează lista este marocanul Hakim Ziyech, cel care a fost foarte aproape să plece chiar în această iarnă la Paris Saint Germain.

O întârziere din partea londonezilor a făcut ca mutarea să nu se mai încadreze în orarul prevăzut al perioadei de mercato.