Emiliano Martinez a fost unul dintre eroii Argentinei din finala cu Franța de la CM 2022 (3-3, 4-2 d. l. d.), iar portarul celor de la Aston Villa a făcut o donație importantă către o secție de oncologie, în urma unei licitații.

Emiliano MartinezFoto: JEAN CATUFFE/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mănușile purtate de Emiliano Martinez în finala CM 2022 au fost vândute pentru suma de 42 de mii de euro

Imediat după finala CM 2022, cariera lui Emiliano Martinez a făcut un salt important.

Actualul jucător al celor de la Aston Villa a fost desemnat portarul anului 2022 în cadrul galei FIFA The Best și în prezent este dorit de mai multe cluburi importante din Europa.

Chiar dacă a fost aspru criticat de presa din Franța pentru reacția din finala Mondialului din Qatar, Emiliano Martinez a dovedit că are un suflet bun.

Goalkeeper-ul și-a vândut mănușile purtate în finala cu Franța la o licitație caritabilă, iar accesoriile care poartă semnătura acestuia au fost cumpărate pentru suma de 42 de mii de euro.

Suma va merge către secția de oncologie pediatrică a unui spital din Buenos Aires și va veni în sprijinul copiilor bolnavi de cancer.

Mai mult decât atât, portarul care a scos incredibil acel șut din prelungiri al lui Kolo Muani a fost prezent prin videoconferință și a trimis și un mesaj fanilor săi.

„Nu jucăm o finală de Cupă Mondială în fiecare zi, dar este mult mai important să ajut copiii decât să am mănuşile depozitate într-o cutie acasă.” - a spus acesta.