Consiliul de administrație al clubului Real Madrid a decis duminică să se implice în cazul acuzațiilor de corupție împotriva FC Barcelona ca parte vătămată, de îndată ce judecătorii vor permite acest lucru.

Florentino PerezFoto: Castel Franck/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Real Madrid, parte vătămată împotriva Barcelonei

După ce procurorii au decis să trimită la instanță cazul de corupție al celor de la Barcelona în cazul plăților către firma deținută de fostul arbitru Enriquez Negreira, Real Madrid a oferit o primă reacție, scrie Marca.

În urma primelor acuzații apărute în presă, 40 din cele 42 de cluburi din primele două ligi ale Spaniei au semnat o declarație comună, în care își exprimau îngrijorarea. Singurele care lipseau erau Barcelona și Real Madrid.

Real Madrid a emis un comunicat oficial după întâlnirea de duminică.

„Consiliul de Administrație al Real Madrid a luat la cunoștință în ședința de astăzi de acuzațiile grave aduse de procurori împotriva clubului FC Barcelona, a doi dintre președinții acestuia, Josep Maria Bartomeu și Sandro Rosell și a foștilor directori Albert Soler și Oscar Grau, pe baza potențialelor infracțiuni de corupție în domeniul sportiv, în cadrul relațiilor stabilite de clubul menționat cu fostul vicepreședinte al Comitetului Tehnic al Arbitrilor, Jose Maria Enriquez Negreira.

Real Madrid își exprimă profunda îngrijorare cu privire la gravitatea faptelor și își reiterează încrederea deplină în acțiunea justiției și a convenit ca, în apărarea intereselor sale legitime, să se prezinte la procedura părților vătămate de îndată ce judecătorul o va permite”, au anunțat madrilenii.