O fază cum foarte rar se vede pe un teren de fotbal s-a petrecut în meciul dintre Newport și Bradford City, din runda cu numărul 36 din League Two, al patrulea eșalon fotbalistic din Anglia.

Teren de fotbalFoto: Eduard Goričev / Panthermedia / Profimedia

La jumătatea primei reprize, gazdele au degajat balonul din propria jumătate, iar Harry Lewis (25 de ani), portarul lui Bradford, a ieșit pentru a împiedica un atac al adversarilor și a reținut cu siguranță mingea.

Dar surpriză! Lewis a crezut că se află în interiorul careului, însă terenul celor de la Newport este folosit și pentru meciurile de rugby ale celor de la Dragons RFC, iar linia care portarul a crezut că delimitează suprafața de pedeapsă era, de fapt, o tușă de la rugby. Astfel, Harry Lewis se afla la aproximativ 20 de metri de linia porții, în momentul în care a pus mâna pe balon.

Goalkeeper-ul i-a trimis rapid mingea unui coechipier, dar arbitrul Sam Allison a oprit jocul. Spre surprinderea gazdelor, Harry Lewis a văzut doar cartonașul galben, deși cei de la Newport, mai ales antrenorul Graham Coughlan, au cerut eliminarea acestuia.

Citește integral pe DigiSport.ro