Karim Benzema nu a jucat nici măcar un minut la CM 2022, iar Didier Deschamps a povestit de ce nu s-a bazat pe atacantul Realului la competiția din Qatar. Varianta selecționerului nu a fost pe placul câștigătorului Balonului de Aur, iar acesta a reacționat pe Instagram.

Didier Deschamps si Karim BenzemaFoto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Deschamps spune că Benzema nu era pregătit pentru a juca la CM Qatar

Deschamps a explicat că Benzema s-a grăbit să părăsească hotelul din Doha în care era cazată selecţionata Franței, atacantul fiind accidentat la coapsă.

„Există un singur adevăr și Karim îl știe bine. Karim s-a alăturat pe 14 noiembrie după o perioadă de semi-inactivitate la clubul său. A urmat un program individualizat, revenirea la antrenamentul colectiv a fost amânată. Nu eram 100% sigur că voi putea începe primul meci cu el.

Când Karim s-a accidentat, medicul nostru l-a dus la clinica Aspetar pentru un RMN. Karim a trimis rezultatele medicului său de la Madrid, care și-a spus și el părerea.

Când s-a întors la hotel, era deja trecut de miezul nopții. M-am întâlnit cu Karim în camera lui, unde a ajuns și medicul nostru care venise să-mi dea raportul RMN. Am stat împreună aproximativ 20 de minute. Când l-am părăsit, i-am spus: 'Karim, nu e nicio grabă. Organizează-ți revenirea cu managerul echipei'.

Când m-am trezit, am aflat că a plecat. Este decizia lui, nu voi spune altceva, o înțeleg și o respect. Karim este supărat pentru că această Cupă Mondială a însemnat mult pentru el.

Niciun jucător. Niciun jucător nu a fost mulțumit de plecarea sa, în ciuda a ceea ce s-a auzit sau citit. Și Karim o știe. Nu știu cine răspândește acele zvonuri. Nu mai e nici măcar controversă, e răutate. Dacă au apărut anumite zâmbete, asta nu s-a întâmplat pentru că Karim ne-a părăsit, ci pentru că echipa câștiga.

El a confirmat decizia de a se retrage de la echipa națională. Nu-mi cereți argumentele lui. Va depinde de el să le comunice sau nu.” - Didier Deschamps, într-un interviu pentru Le Parisien.

Benzema îl face mincinos pe Deschamps

Benzema nu și-a prezentat încă versiunea sa asupra evenimentelor, dar nu pare să fie aceeași cu cea a antrenorului. După ce a văzut comentariile lui Deschamps, atacantul a făcut două postări pe Instagram.

În prima poză, Benzema a atașat declarațiile selecționerului, un emoticon cu un clovn și comentariul: „Dar ce îndrăzneală”.

Apoi, jucătorul Realului a distribuit un videoclip în care un cunoscut influencer francez, Ritchie, repetă: „mincinosule, ești un mincinos". Deasupra acestui clip, atacantul a scris „Sfântul Didier... Noapte bună".

Câștigător al Balonului de Aur în 2022, Karim Benzema și-a anunțat imediat după încheierea CM din Qatar retragerea de la naționala Franței, fiind tot mai clar că neînțelegile cu Didier Deschamps au stat la baza absenței atacantului de pe teren la turneul final mondial.