20 de arbitri care fac parte din loturile pentru Liga 2 și Liga 3 ar fi jucat la pariuri, ei fiind în acest moment în atenția Departamentului de Integritate din cadrul Federației Române de Fotbal.

Arbitru de fotbalFoto: Fred Kfoury III/Icon Sportswire / AP / Profimedia

Conform surselor gsp.ro, cei 20 de arbitri ar fi anchetați pentru încălcarea regulamentelor interne și internaționale în legătură cu pariurile.

Informația prezentată vine la doar o zi distanță după ce Răzvan Burleanu, președintele FRF, a precizat într-o conferință de presă că Departamentul de Integritate din cadrul Federației anchetează mai multe cazuri ale unor persoane suspectate că ar paria pe meciuri din campionatul intern.

„Toate anchetele care au fost în desfăşurare până acum confirmă faptul că ne interesează să avem un fotbal marcat de integritate. Departamentul de integritate anchetează foarte multe cazuri la nivelul fotbalului.

Din păcate, nu vă putem împărtăşi care sunt cazurile şi în ce faze de derulare se află. În cele mai multe dintre cazuri există o colaborare cu organele statului. În cele mai multe cazuri am beneficiat de sprijinul autorităţilor statului, pentru că şi resursele sunt cu totul altele” - Răzvan Burleanu.

În urmă cu doar câteva zile, un alt scandal legat de pariuri a apărut în fotbalul românesc: fotbalistului Cosmin Achim i-a fost reziliat contractul de către Petrolul Ploiești după ce jucătorul în vârstă de 27 de ani ar fi jucat de multe ori la pariuri chiar pe meciuri ale fostei sale echipe.