După ce a impresionat la primul meci ca titular la CM Qatar 2022, când a marcat un hat-trick în duelul cu Elveția, Goncalo Ramos a stabilit un record și în UEFA Champions League, acolo unde Benfica a obținut calificarea în sferturi după ce a eliminat Club Brugge (7-1 la general).

Goncalo Ramos, BenficaFoto: Bruno de Carvalho/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Goncalo Ramos, o țintă importantă pentru Erik ten Hag - Portughezul are o clauză de reziliere de 120 de milioane de euro

În vârstă de doar 21 de ani, Goncalo Ramos este pe cale să devină următorul jucător care va pleca către un club uriaș din Europa, după Enzo Fernandez (transferat de Chelsea pentru o sumă de peste 100 de milioane de euro).

Cotat la 40 de milioane de euro conform Transfermarkt, atacantul celor de la Benfica a marcat o dublă în returul jucat împotriva celor de la Club Brugge și a oferit și o pasă de gol la prima reușită a portughezilor.

Presa din străinătate scrie că Ramos ar fi atras atenția celor de la Manchester United și Bayern Munchen, echipe care sunt în căutare de atacanți.

Clauza de reziliere a lui Goncalo Ramos este de 120 de milioane de euro, iar contractul său cu Benfica este valabil până în vara anului 2026.

În meciul disputat împotriva celor de la Club Brugge, Goncalo Ramos a devenit cel mai tânăr fotbalist din istoria celor de la Benfica Lisabona (21 de ani și 260 de zile) care marchează și pasează decisiv în același meci de Champions League în secolul 21.

Mai mult decât atât, Ramos este cel mai tânăr portughez care a marcat o dublă într-un meci din fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor.

Prima măsură luată de Manchester United după umilința istorică cu Liverpool

Interesul pe care îl manifestă Manchester United pentru Goncalo Ramos vine la câteva zile după umilința istorică pe care au suferit-o pe Anfield contra celor de la Liverpool (7-0).

Oficialii clubului de pe Old Trafford au înțeles că aducerea lui Wout Weghorst nu este o soluție pentru compartimentul ofensiv, așa că „diavolii roșii” s-au reprofilat.

Totuși, Manchester United nu îl scapă din ochi nici pe Victor Osimhen, golgheterul campionatului italian.