​Kyle Walker, fundașul echipei Manchester City și al naționalei Angliei, a intrat în atenția poliției pentru infracțiuni contra bunelor moravuri, informează The Sun.

Kyle WalkerFoto: Nigel Keene/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kyle Walker, comportament indecent într-un bar din Manchester

Walker a intrat beat într-un bar din Manchester, duminică, la ora 17:30, alături de un grup de prieteni. Potrivit imaginilor surprinse de camerele de luat vederi, fundașul a petrecut 90 de minute în local, timp în care s-a îmbătat și mai rău, a pipăit și sărutat o femeie, iar apoi și-a dat jos pantalonii în fața celor prezenți.

Doar câteva minute mai târziu, Walker și-a expus din nou organele genitale. Una dintre femeile prezente a țipat și a arătat cu degetul în direcția acestuia, iar fundașul a început să râdă împreună cu un prieten.

„Înregistrarea video este foarte tulburătoare. Femeia cu care Walker este împreună nu este soția lui, dar el se încolăcește în jurul ei și îi pipăie sânii. Te întrebi dacă se poate mai rău, apoi își scoate... în văzul tuturor. Este profund îngrijorător”, a afirmat o sursă pentru The Sun.

La finalul petrecerii, Walker a fost chemat pentru a achita nota de plată, dar era atât de beat încât nu și-a putut găsi portofelul. Acesta a fost salvat de un prieten care s-a întors în bar pentru a-i căuta prin buzunare.

Isprava lui Walker a venit la 24 de ore după ce acesta și-a ajutat echipa să învingă Newcastle United, scor 2-0.

După meci, Pep Guardiola a afirmat: „Două zile libere acasă. Nu vreau să îi văd pe jucători, ei nu vor să mă vadă”.

Kyle Walker are trei copii cu Annie Kilner. Cei doi s-au despărțit de mai multe ori (fundașul a avut și o scurtă relație și un copil cu Lauryn Goodman), dar s-au căsătorit la începutul anului 2022.

Kyle Walker riscă doi ani de închisoare

Deși Walker poate susține că a fost o glumă, el ar putea fi anchetat pentru expunere indecentă, care, dacă este dovedită, este pasibilă de o pedeapsă maximă de doi ani de închisoare.

„Fie că a făcut asta pentru a șoca, pentru a se amuza sau pentru a intimida, pentru cei afectați de expunere indecentă pot exista efecte pe termen lung și traume. Acest act poate da persoanei care se expune un sentiment de putere în situația respectivă. Iar dacă nu există repercusiuni, aceasta va dori să vadă ce va putea face data viitoare” - Teresa Parker (Women's Aid).

În conformitate cu Legea privind infracțiunile sexuale din 2003, o persoană comite expunere indecentă dacă își expune în mod intenționat organele genitale și intenționează ca cineva să le vadă, scopul fiind să deranjeze sau să provoace suferință.

Ofensa la adresa decenței publice este o infracțiune de drept comun și se comite atunci când cineva face ceva „obscen sau dezgustător” în prezența a cel puțin doi membri ai publicului.

În cazul în care este găsită vinovată, persoana poate fi pedepsită cu amendă sau închisoare pe termen nelimitat.