Antrenorul echipei Angers, Abdel Bouhazama, și-a prezentat marți demisia de pe banca ultimei clasate din Ligue 1, după controversele care au apărut în urma unui discurs susținut în fața jucătorilor.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Jucătorii șocați de discursul lui Bouhazama

Tehnicianul Abdel Bouhazama şi-a condus ultima oară echipa, de pe bancă, duminică, la meciul cu Montpellier, pierdut cu 0-5. Bouhazama a încercat să îşi mobilizeze jucătorii, denunţând tratamentul mediatic din jurul clubului şi vorbind pe tema „singuri împotriva tuturor”, conform News.ro.

Astfel, pentru a-şi ilustra punctul de vedere, antrenorul în vârstă de 54 de ani a menţionat situaţia lui Ilyes Chetti, titularul postului de fundaş stânga, titularizat duminică în lipsa altor soluţii pe postul respectiv.

Cum Chetti este anchetat, fiind suspectat că a atins indecent o tânără în timpul unei seri petrecute într-un club de noapte, antrenorul Bouhazama a încercat să îşi justifice alegerea de a începe meciul cu Ilyes Chetti ca titular în fața celorlalţi jucători.

„Nu e ceva rău, cu toţii am mai atins fete înainte de asta”, cuvinte care i-ar fi „şocat” pe jucători, lăsându-i „fără reacţie” înainte de întâlnirea cu Montpellier. Mai multe pesoane au raportat această ieşire a antrenorului cotidianelor L'Equipe şi Ouest-France.

Ca reacție la controversele apărute după nefericitele lui remarci, tehnicianul de la Angers şi-a dat demisia, marţi.

„Confruntat cu presiunea media şi pentru a păstra imaginea clubului şi liniştea vestiarului, Abdel Bouhazama l-a anunţat pe preşedintele Saïd Chabane că a decis să-şi părăsească postul”, a anunţat clubul într-un comunicat de presă.

Abdel Bouhazama era antrenorul echipei Angers din luna noiembrie a anului 2022. El va fi înlocuit cu un antrenor interimar, Alexandre Dujeux.