Parchetul urmează să prezinte zilele viitoare instanțelor o plângere împotriva clubului FC Barcelona, pentru corupție în afaceri în formă continuată, în cazul plăților către fostul arbitru Enriquez Negreira.

Jucătorii echipei FC BarcelonaFoto: Joan Monfort / AP / Profimedia

FC Barcelona, acuzată de corupție în formă continuată

Clubul catalan este acuzat că a făcut plăți uriașe către firma fostului arbitru, care o perioadă lungă a fost vicepreședinte al Comitetului Tehnic al Arbitrilor din Spania.

Plângerea îi cuprinde și pe fostul președinte Josep Maria Bartomeu și o parte din echipa de conducere, precum și pe Enriquez Negreira, care prin compania sa, Dasnil, a primit în total peste șapte milioane de euro, scrie AS.com.

Odată ce Barcelona a rupt relațiile cu firma lui Negreira, veniturile acesteia au scăzut considerabil, clubul catalan fiind singurul său client.

Parchetul consideră că are suficiente probe pentru ca infracțiunea să se considere în formă continuată, din moment ce plățile au avut loc din 2001 până în iulie 2018.

Deși începută sub conducerea lui Joan Laporta în primul mandat de președinte, acesta scapă de acuzații întrucât faptele deja s-au prescris.

Instanțele din Barcelona vor decide dacă admit plângerea Parchetului.