Delegații UEFA au venit în inspecție în România, înaintea Campionatului European Under 21, care se va desfășura în vară la București și Cluj-Napoca, concluzia fiind una mulțumitoare. Turneul final va fi găzduit de țara noastră și de Georgia.

Stadionul Rapid - GiulestiFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pregătirile pentru CE Under 21, din România și Georgia, sunt în grafic

România face parte din Grupa B, alături de Spania, Ucraina și Croația.

România - Spania / 21 iunie 2023, ora 21:45 / Stadionul Steaua

România - Ucraina / 24 iunie 2023, ora 19:00 / Stadionul Steaua

România - Croația / 27 iunie 2023, ora 21:45 / Stadionul Steaua

Cum arată grupele de la Euro U21 din 2023

Grupa A: Georgia, Portugalia, Belgia, Olanda

Grupa B: România, Spania, Ucraina, Croația

Grupa C: Cehia, Anglia, Germania, Israel

Grupa D: Norvegia, Elveția, Franța, Italia

„Reprezentanţi ai UEFA au fost într-o vizită de lucru la Bucureşti şi Cluj-Napoca pentru a verifica stadiul pregătirilor Campionatului European Under 21. Concluzia a fost că toate pregătirile sunt în graficul stabilit”, se arată într-un comunicat al FRF.

Timp de 3 zile, mai mulţi oficiali UEFA au inspectat stadioanele pe care se va desfăşura turneul european de la vară şi au inventariat procedurile de management organizatoric, conform Agerpres.

Au fost vizitate stadioanele Steaua şi Giuleşti din Bucureşti şi Arena Cluj şi Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca. Reprezentanţii UEFA au verificat fluxurile de afluire şi defluire a publicului, starea infrastructurii (gazon şi facilităţi pentru echipe), precum şi planurile de mobilitate şi de asigurare a securităţii evenimentului.

Totodată, au fost controlate condiţiile de antrenament şi de cazare pentru echipele participante. UEFA a validat pregătirile Structurii Locale de Organizare a turneului şi a constatat că graficul stabilit este respectat.

A fost cea de a patra vizită de lucru a UEFA şi ultima înaintea Campionatului European UEFA Under 21, care va debuta pe 21 iunie.

Turneul final va avea loc în perioada 21 iunie - 8 iulie 2023.

Meciurile din ţara noastră vor avea loc pe stadioanele Steaua şi Rapid-Giuleşti din Bucureşti, Grupa B, respectiv pe Cluj Arena şi '„Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, Grupa D. România va găzdui şi două sferturi de finală (Rapid-Giuleşti şi Cluj Arena) şi o semifinală (Steaua), în total 15 meciuri.

Meciurile din celelalte două grupe vor avea loc în Georgia, la Tbilisi (A), respectiv Batumi şi Kutaisi (C), două sferturi de finală urmând să fie găzduite de Tbilisi şi Kutaisi, iar o semifinală şi finala vor avea loc la Batumi.

România şi Georgia s-au calificat automat la turneul final. România va găzdui meciul de deschidere, iar Georgia va găzdui finala.

România este prima ţară care va fi gazdă pentru a doua oară a turneului final, după ediţia din 1998.