Eugen Gheorghe Voicu și Andrei Nicolescu, reprezentanții Red&White (noul acționar majoritar de la Dinamo), au organizat luni o conferință de presă, în care au oferit primele detalii despre ce urmează pentru gruparea bucureșteană.

Suporterii echipei Dinamo BucurestiFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Voicu și Nicolescu sunt fondatorii Red&White, iar alături de cei doi va veni drept administrator și Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob (administratorul special al echipei Dinamo București).

Dacă Eugen Voicu nu a fost implicat niciodată în fotbal, fiind concentrat pe investiții, asigurări și imobiliare, Andrei Nicolescu vine cu experiența de la Rapid, acolo unde a ocupat funcția de vicepreședinte când echipa se afla în liga a patra.

Dinamo are datorii de peste 7 milioane de euro, iar misiunea noilor acționari nu va fi deloc una ușoară.

Eugen Voicu vrea ca Dinamo să devină „cel mai bogat club din România”

„Astăzi s-a făcut înregistrarea oficială la registrul comerțului, suntem acționari majoritari în clubul Dinamo. Lista acționarilor se va mări. Pentru suporteri am decis să mă alătur acestui proiect. Vreau să pun accentul pe fanii care sunt alături de echipă.

Noi vrem să schimbăm puțin abordarea pe care o vedeți în mod obișnuit în administrarea cluburilor de fotbal din România, să gestionăm acest club cu un grup de antreprenori, să nu existe un singur acționar. Credem că acest model este unul similar oricărei afaceri.

Nu vreau să fac bani, dar regulile după care Dinamo trebuie să se desfășoare sunt regulile pe care le presupune orice business bine administrat. Nu se poate întâmpla nimic peste noapte, vrem să punem niște baze solide. Schimbarea este fundamentală.

Nu domnul Badea m-a convins să vin aici, îl respect însă pentru suportul oferit în comunicarea cu domnul Șerdean, acesta a fost rolul domnului Badea. Am ajuns întâmplător aici. Un grup de investitori care avea în plan să salveze Dinamo m-a rugat pe mine să iau inițiativa și să fac acest efort.

În cât timp putem scoate Dinamo din insolvență? Nu pot să răspund exact, se poate întâmpla în câteva luni sau într-o perioadă mai lungă. Majorarea de capital social e soluția pe care o aplicăm, împrumuturile vor fi convertibile în acțiuni.

Avem în obiectiv listarea clubului la bursă. Cine va ieși din această investiție, va avea posibilitatea să o facă la prețul corect. Vrem să atragem cât mai mulți oameni implicați, din diverse medii. Nu pot să vă dau o cifră pentru transferuri. Banii nu vor fi o problemă în momentul în care clubul va fi reorganizat.

Ne dorim o colaborare cu CS Dinamo. Deocamdată, nu pot să vă zic mai multe. Cred că CS Dinamo și Dinamo sunt din aceeași familie. În planul nostru strategic de business avem dorința de a-i aduce lângă noi.

Gloriile sunt binevenite alături de noi. Nu știu dacă experiența e cea pe care o căutăm noi. Nu știu dacă fotbaliștii români care au activat mai mult în România au căpătat suficientă experiență pentru a administra un club. Nu spunem nu, pot fi excepții, dar în planul nostru de azi NU intră în intenția noastră să colaborăm cu foști sportivi pe poziții de management. Cu domnul Cornel Dinu nu am discutat până acum. Domnul Șerdean a fost peste așteptări, în 3 zile ne-am înțeles. Singura mențiune: a rămas cu 0,1% acțiuni, dânsul fiind dinamovist.

Banii sunt un ingredient, nu ei rezolvă problema. Dacă am descărca un camion cu bani, tot critică ar fi situația. Regulile sunt importante. Când lucrurile sunt clare, iar toată lumea are încredere în planul nostru, banii vin.

Sunt antreprenori cu care discutăm. Avem variante pentru a rezolva rapid problema. Vrem să construim un club care să se dezvolte singur, să devină cel mai bogat din România” - Eugen Gheorghe Voicu, în cadrul unei conferințe de presă.

12 milioane de euro pentru „un club sănătos”

„Împreună cu Eugen, Vlad și Răzvan ne dorim să facem pași mici și esențiali pentru ca acest club să se organizeze așa cum trebuie. Cel mai important element este coeziunea echipei. Din toate discuțiile pe care le-am avut, pot să spun că suntem o echipă cu coeziune, toți cei 4 de la masă am înțeles proiectul și direcția unde trebuie să meargă Dinamo.

Ne dorim să vorbim mai puțin, să încercăm să facem mai mult și să vorbim pe ce s-a realizat, nu pe himere sau pe promisiuni fără acoperire. Începând de azi, oficial, voi forma o echipă cu Vlad, o să încercăm să readucem Dinamo unde îi e locul. Vă garantez că va fi o călătorie foarte interesantă.

Cred că nu suma de bani e subiectul pe care vreți să-l aduceți în atenția presei. Din punctul nostru de vedere, e mult mai importantă eficienta utilizare a banilor. Ăsta trebuie să fie dezideratul tuturor care se gândesc cum iese Dinamo din insolvență. Orice sumă ar fi necesară ieșirii din insolvență, ea trebuie să fie utilizată corect.

Suma de 12 milioane e necesară pentru a dezvolta sănătos clubul. Ne dorim chiar și în zona sportivă să progresăm pas cu pas, ne dorim să avem o tipologie pentru a dezvolta echipa de fotbal. Faptul că noi vom da două milioane de euro și aducem o vedetă nu înseamnă că ne rezolvam problema.

Ce înseamnă promovarea pas cu pas din punct de vedere sportiv? E foarte greu să intervenim peste ceea ce Ovidiu Burcă a reușit să construiască. Ovidiu a făcut ceva temeinic, bazat pe puterea grupului. Dar curând ne dorim un director sportiv cu care să facem o predicție pentru următorii 3 ani. Spunem clar că în momentul în care vom intra în lupta pentru promovare, ne vom lupta pentru asta” - Andrei Nicolescu.

Dinamo ar trebui să iasă din insolvență „în maxim 3 ani”

„Astăzi mă bucură gândul că stăm lângă niște oameni serioși. Până astăzi, acționarii îi puteam împărți în două: cei care aveau voință și nu aveau putință și cei care aveau putință, dar nu aveau voință.

Sper că oamenii de lângă mine au și voință, și putință. Sunt niște planuri ambițioase. Ca administrator judiciar, astăzi ar trebui să înceapă un nou capitol, care să vizeze doar situația insolvenței.

Avem cu cine să stăm de vorbă, sper ca Dinamo să revină acolo unde a fost. În maxim trei ani ar trebui să ieșim din insolvență” - Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului Dinamo.