Campioana Europei, AC Milan, nu va avea parte de o campanie de achizitii in vara acestui an in cazul in care formatia pregatita de Carlo Ancelotti nu prinde locul patru in Serie A, cel care asigura prezenta in tururile preliminarii ale Champions League, informeaza Gazzetta dello Sport.

Rosso-nerrii au deja conturata o lista cu jucatorii care vor ajunge pe San Siro daca Milanul ajunge in Liga Campionilor, Drogba, Sevcenko, Pelizzoli, Frey, Flamini sau Zambrotta fiind numele cele mai vehiculate pentru a intari o echipa batrana, obosita si previzibila.

In cazul in care Adi Mutu si Fiorentina vor termina in fata Diavolului, la Milan nu va mai fi vorba de o campanie propriu-zisa de achizitii, urmand, cel mai probabil, sa revina Borriello (momentan la Genoa) si sa nu plece niciun jucator important din lotul actual, intreaga atentie indreptandu-se pe castigarea Scudetto.

Presedintele Silvio Berlusconi continua sa precizeze ca Ancelotti va ramane pe banca tehnica a milanezilor si daca echipa va participa in Cupa UEFA in sezonul viitor, desi jurnalistii peninsulari spun ca Marcello Lippi si Jose Mourinho ar fi fost deja contactati.

Este greu de aproximat care vor fi pierderile financiare daca Milanul nu se va califica in Champions League, in prima faza fiind vorba de aproximativ 15 milioane de euro, la care se adauga contracte de publicitate si de televizare reduse considerabil si bilete la preturi mult mai mici.