Aflată într-o formă dezastruoasă în toate competițiile, Liverpool va rămâne la finalul sezonului fără unul dintre jucătorii care au contribuit decisiv la câștigarea Ligii Campionilor în 2019.

Roberto FirminoFoto: Peter Powell / PA Images / Profimedia

Roberto Firmino o va părăsi pe Liverpool la finalul acestui sezon

Brazilianul Roberto Firmino este unul dintre componenții tripletei de aur a celor de la Liverpool (Salah - Firmino - Mane).

Ajuns la vârsta de 31 de ani, Firmino nu mai este considerat drept un jucător de bază de către antrenorul Jurgen Klopp, iar atacantul a luat decizia de a părăsi formația de pe Anfield la finalul acestui sezon.

Contractul său este scadent chiar în această vară, iar fotbalistul are suficiente oferte din partea mai multor cluburi de top din Europa.

Cu 25 de apariții, 9 reușite și 4 pase de gol în actuala stagiune, Roberto Firmino l-ar fi anunțat deja pe Jurgen Klopp că va pleca de la echipă, iar Atletico Madrid este o posibilă destinație pentru acesta, chiar dacă acolo există jucători precum Antoine Griezmann sau Memphis Depay.

În prezent, Roberto Firmino este cotat la 28 de milioane de euro conform Transfermarkt.

El a fost adus la Liverpool în vara anului 2015, când „cormoranii” au plătit suma de 41 de milioane de euro. Atunci evolua în Bundesliga la Hoffenheim.

De atunci, „Bobby” Firmino a strâns 352 de apariții, a marcat 107 goluri și a oferit 78 de pase decisive.