Răzvan Burleanu a fost prezent luni seara la gala FIFA The Best, eveniment care nominalizează anual cei mai buni jucători la nivel mondial, iar preşedintele Federaţiei Române de Fotbal s-a întors cu o dorință de la Paris.

Razvan BurleanuFoto: Cronos / Alamy / Alamy / Profimedia

Răzvan Burleanu vrea un român în echipa ideală la premiile FIFA The Best

Burleanu, prezent la gală în calitate de membru în Consiliul FIFA, a afirmat că speră ca un fotbalist român să fie inclus în echipa ideală la premiile FIFA The Best în următorii 5-10 ani.

„Prezenţa acolo a fost pentru mine o sursă de motivare suplimentară. Iar asta se transpune în ceea ce facem la Federaţia Română de Fotbal, într-un efort şi mai mare mai ales atunci când vine vorba despre implementarea strategiei tehnice. Astfel încât, peste 5-10 ani să ne dorim ca pe o asemenea scenă, la o asemenea ceremonie, să avem cel puţin un jucător român.

Obiectivele înalte sunt cele care te ajută permanent în viaţă. Fără obiective înalte care presupun astăzi ca tot ecosistemul fotbalistic din România să contribuie la formarea unor jucători români adaptaţi fotbalului european pur şi simplu nu am mai putea vorbi de înaltă performanţă.

Revenind, obiectivul pe care îl avem noi, ca federaţie, împreună cu cluburile, e să pregătim jucători adaptaţi fotbalului european. Când vom reuşi să producem un asemenea profil de jucători, cu siguranţă şi rezultatele echipelor de club în cupele europene vor fi mai bune şi naţionalele vor performa şi ele în mod automat.

Iar cu cât vom creşte mai mult numărul jucătorilor care să joace în Europa la cel mai înalt nivel, atunci ne vom îndrepta spre acest obiectiv, care de ce să nu fie realizabil, de a avea un jucător român în cel mai bun unsprezece la nivel mondial” - Răzvan Burleanu, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Echipa ideală a anului 2022

Portar: Thibaut Courtois (Real Madrid/Belgia)

Fundași: Joao Cancelo (Manchester City/Bayern Munchen/Portugalia), Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain/Maroc), Virgil van Dijk (Liverpool/Olanda)

Mijlocași: Casemiro (Real Madrid/Manchester United/Brazilia), Kevin de Bruyne (Manchester City/Belgia), Luka Modric (Real Madrid/Croaţia)

Atacanți: Karim Benzema (Real Madrid/Franţa), Erling Haaland (Borussia Dortmund/Manchester City/Norvegia), Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain/Franţa), Lionel Messi (Paris Saint-Germain/Argentina).

Pentru FIFPRO World 11 au votat exclusiv fotbaliştii profesionişti din toată lumea, prin intermediul unei platforme digitale (8 august 2021-18 decembrie 2022), alegând cei mai buni trei jucători, în opinia lor, în sezonul 2021/22, pe compartimente - portar, fundaş, mijlocaş, atacant.