Marcel Răducanu este considerat unul dintre cei mai tehnici fotbaliști pe care i-a avut România. Ajuns la 68 de ani, fostul jucător al Stelei și al Borussiei Dortmund clarifică problema celui mai bun jucător român al tuturor timpurilor, acolo unde de ani buni există păreri împărțite între Nicolae Dobrin, Ilie Balaci și Gică Hagi.

Gica HagiFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Marcel Răducanu crede că discuția despre „Regele” fotbalului românesc este o tâmpenie

De-a lungul vremii, discuția despre cine este „Regele” fotbalului românesc a generat comentarii aprinse.

Unii îl văd pe Nicolae Dobrin, alții pe Ilie Balaci, iar cei din generațiile mai tinere pe Gică Hagi.

Chestionat pe marginea acestui subiect, Marcel Răducanu (cel care a jucat împotriva lui Dobrin și Balaci) vine cu un punct de vedere cel puțin interesant.

Într-o intervenție la Orange Sport, Răducanu spune că fotbalul românesc trebuie să se preocupe să dea jucători buni, iar naționala să ajungă din nou să conteze la turneele finale.

Ultima problemă a fotbalului intern ar trebui să fie cine merită titulatura de „Rege”.

„Stau şi mă uit la ce se întâmplă în România şi îmi fac cruci cu o mie de mâini. Aici am ajuns să avem dezbateri despre cine a fost cel mai mare jucător al României din toate timpurile şi cine merită titulatura de 'Rege', asta e ultima problemă a fotbalului românesc.

În loc să ne preocupe creşterea valorii campionatului intern, să scoatem jucători talentaţi care să mai ajungă să mai joace şi ei prin Europa, pe oamenii din fotbalul românesc îi interesează cine a fost 'Rege'.

Dacă vorbim de regi în fotbalul românesc, atunci lui Messi, Ronaldo, Maradona cum trebuie să le spunem? Dumnezei? Această titulatură de 'Rege' n-ar trebui să existe, mi se pare o tâmpenie.

Da, au fost jucători mari, fiecare la timpul lui, şi-au pus toţi amprenta asupra fotbalului românesc” - Marcel Răducanu pentru orangesport.ro.

„Dobrin şi Balaci n-au avut şansa de a evolua în străinătate. Împotriva lui Dobrin am şi jucat, dar am şi fost coleg la naţională, iar Hagi a avut şansa să joace în străinătate, după căderea sistemului comunist.

Eu l-am văzut la echipa naţională, la Mondialul din 1994, dar şi la Galatasaray, unde a jucat excelent de fiecare dată.

Însă această titulatură de 'Rege' nu ar trebui să existe”, a completat Marcel Răducanu pentru sursa citată.

Născut pe 21 octombrie 1954, Marcel Răducanu a jucat de-a lungul carierei pentru Steaua București (1972-1981), Borussia Dortmund (1982-1988) și FC Zurich (1988-1990).

În întervalul 1976-1981 a bifat și 21 de selecții pentru naționala României, pentru care a marcat în trei rânduri.