FC Sion, echipă din prima ligă elvețiană, va fi pregătită în această săptămână de patronul Christian Constantin, după ce antrenorul Fabio Celestini „a fost trimis în concediu”, informează Le Matin.

Christian ConstantinFoto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Christian Constantin, patron-antrenor la FC Sion

Sion a câștigat ultimul meci oficial pe 9 noiembrie (2-1 vs Wil, după prelungiri, în optimile Cupei Elveției), iar rezultatele înregistrate de atunci (4 remize și 8 înfrângeri) i-au fost fatale lui Celestini, echipa ajungând pe locul 9, la egalitate de puncte (22) cu Winterthur, ultima clasată.

Constantin, președinte și patron al grupării, s-a săturat după înfrângerea drastică suferită împotriva celor de la St. Gallen (4-0, pe teren propriu) și a luat o decizie radicală: l-a forțat pe Celestini să „facă un pas înapoi” și a anunțat că va sta pe banca tehnică la meciurile cu Lugano din această săptămână: miercuri în Cupa Elveției și duminică în campionat.

„FC Sion confirmă că Fabio Celestini va fi indisponibil timp de o săptămână. Între timp, Christian Constantin va prelua conducerea echipei și va fi prezent pe banca lui FC Sion la următoarele două meciuri cu FC Lugano”, se arată în comunicatul grupării elvețiene.

În vârstă de 66 de ani, Constantin o va pregăti pentru a șaptea oară pe Sion. Ultima sa apariție în zona tehnică a fost în primăvara anului 2021, când l-a înlocuit pe italianul Fabio Grosso și a obținut o victorie (3-1 vs Lausanne) și o înfrângere (1-2 vs Servette).

În 2017, Constantin a fost suspendat 14 luni după ce l-a atacat pe fostul antrenor Rolf Fringer, expert al unei televiziuni.