După ce s-a scris în ultima vreme că Dinamo este aproape de faliment, a venit anunțul salvării - clubul din Ștefan cel Mare a fost vândut, iar noii acționari promit că echipa va reveni în elita fotbalului românesc.

Suporterii echipei Dinamo BucurestiFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Comunicatul oficial prin care Dinamo anunță că are noi proprietari

Dinamo București trece printr-o schimbare istorică, după ce clubul din Ștefan cel Mare era aproape de faliment.

Potrivit celor de la GSP, Dorin Șerdean a cedat pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo către firma Red&White.

Este vorba de 72% din acțiunile clubului, care au fost vândute firmei Red&White, ce-i are în prim-plan pe Eugen Voicu (liderul Certinvest), Andrei Nicolescu (fostul vicepreședinte al celor de la Rapid) și Dorin Iacob.

„Comunicat de presă

SCHIMBARE FUNDAMENTALA LA DINAMO

Dinamo 1948 S.A., prin Administratorul Special Vlad Iacob informează:

Red&White 2022 Management a devenit acționarul majoritar al Societății, deținând 80,7758% din actiuni începând de astăzi, 24 februarie 2023. Acțiunile SC Dinamo 1948 S.A. au fost preluate de la Lotus Perfect Product SRL (72,7758%) și de la Asociația “Peluza Catalin Hildan” (8%).

În urma acestor acorduri, încheiate astăzi, 24 februarie 2023, Eugen Gheorghe Voicu și Andrei Nicolescu, reprezentanții noului acționar majoritar, vor coordona un proiect integrat de reorganizare, care va fi orientat, în prima etapă, către trei obiective fundamentale:

• elaborarea si aprobarea unui nou plan de reorganizare;

• asigurarea condițiilor materiale și financiare necesare susținerii performantei sportive în vederea calificării în play-off;

• îndeplinirea procedurilor și condițiilor necesare obținerii licenței pentru sezonul următor.

În acest context Eugen Gheorghe Voicu, președinte al Consiliul de Administrație al Red&White 2022 Management a declarat:

“Începem astăzi un proiect care își propune, să construiască în cadrul FC Dinamo 1948, împreună cu alți antreprenori, o guvernantă corporativă profesionistă și eficientă. Nu e limbaj tehnic, ci un foarte necesar model de business, bazat pe competență, responsabilități și obiective concrete.

Astfel, vom pregăti în detaliu fiecare etapă din reconstrucția acestui club. Implicarea mea în acest proiect reprezintă o inițiativă personală, care nu implica nicio companie în care sunt acționar. Ne propunem ca vorbele noastre să fie invers proporționale cu faptele, iar faptele să se reflecte în rezultate. Pentru că Dinamo are nevoie de rezultate.

Așadar, dincolo de speculațiile și zgomotele de fond care se vor manifesta, firesc, în zilele următoare, îmi doresc ca proiectul nostru să fie evaluat după rezultate.”

La rândul său, Andrei Nicolescu, care își va asuma responsabilitatea de Președinte - Director General al clubului, a afirmat:

“Pregătim acest pas de mai multă vreme si salut decizia DDB și a domnului Serdean de a se raporta constructiv la propunerea noastră. Avem multe de realizat într-un termen foarte scurt, dar nu suntem singuri.

Pentru îndeplinirea obiectivelor, dincolo de prezența determinantă a suporterilor alături de club, ne bazăm pe echilibrul, rigoarea și știința de a genera valoare pe care le asigură Eugen Voicu si contam pe pasiunea, expertiza și motivația lui Vlad Iacob – în calitate de administrator special, cat si pe implicarea si know-how-ul administratorului judiciar Razvan Zavaleanu – piloni de baza in proiect, și esential, pe unitatea intregii echipe.

De azi, la Dinamo, toți tragem în aceeași direcție. Iar rezultatele se vor vedea. Nu promitem minuni, construim realități”,

În perioada imediat următoare se va stabili noua structură de management, iar până în data de 3 martie 2023 va fi organizată o conferință de presă pentru a prezenta viziunea și prioritățile noului acționariat.

24.02.2023” - se arată în comunicatul oficial al clubului.

Voicu și Nicolescu sunt fondatorii Red&White, iar alături de cei doi va veni drept administrator și Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob (administratorul special al echipei Dinamo București).

Dacă Eugen Voicu nu a fost implicat niciodată în fotbal, fiind concentrat pe investiții, asigurări și imobiliare, Andrei Nicolescu vine cu experiența de la Rapid, acolo unde a ocupat funcția de vicepreședinte când echipa de afla în liga a patra.

Dorin Iacob este un apropiat al fostului președinte al României Traian Băsescu și a fost implicat în politică în ultimii ani.

Dinamo București are datorii de peste 7 milioane de euro, iar misiunea celor 3 nu va fi deloc una ușoară.

Potrivit sursei citate, noii acționari de la Dinamo București ar veni cu o investiție de aproximativ 1.2 milioane de euro, dar în următorii 4 ani, aceasta ar ajunge la 12 milioane de euro.