​Barcelona a încheiat o nouă campanie europeană dezamăgitoare, după ce formația antrenată de Xavi Hernandez a fost eliminată în play-off-ul UEFA Europa League de către cei de la Manchester United (2-1, 4-3 la general).

Robert LewandowskiFoto: Josep LAGO / AFP / Profimedia

>>> Europa League, tragere la sorți - Adversarele pentru Manchester United, Arsenal și Juventus

Robert Lewandowski, conflict în vestiar cu Ansu Fati - Barcelona, un nou sezon european de coșmar

Chiar dacă este lider în LaLiga, cu un avans liniștitor față de Real Madrid, Barcelona iese pentru al doilea sezon consecutiv din cupele europene.

Catalanii au pierdut returul din play-off-ul UEFA Europa League, contra celor de la Manchester United, iar acest eșec a stârnit anumite discuții în contradictoriu în vestiarul echipei.

Potrivit jurnaliștilor de la as.com, Robert Lewandowski l-a criticat pe Ansu Fati, din cauza unei faze din finalul jocului, când internaționalul spaniol i-a furat mingea polonezului, aflat într-o poziție ideală de a finaliza.

Presa din Spania relatează că o astfel de situație a mai avut loc și într-un duel cu Real Betis, când Ansu Fati a procedat în același stil. Polonezul ar fi răbufnit în vestiar.

„Lewandowski s-a dus glonț la Ansu Fati, căruia i-a reproșat că i-a stricat șansa de a egala. I-a atras atenția că e a doua oară când se întâmplă așa și i-a transmis să aibă mai multă grijă. Polonezul a subliniat că astfel de momente pot răni echipa, nu neapărat pe el.

Ansu Fati și-a prezentat scuzele și a încercat să explice faptul că a crezut că se află într-o poziție mai bună de a marca. Lewandowski nu a putut fi înduplecat, dar situația s-a calmat rapid. Apoi, Robert a mers și către Jordi Alba, unul dintre căpitanii echipei, pentru a se plânge de intervenția nefericită a lui Ansu Fati.” - scriu cei de la as.com.

Este pentru al doilea sezon consecutiv când Barcelona nu trece de grupele Champions League.

Anul trecut, Barcelona a fost eliminată din Europa League de nemții de la Eintracht Frankfurt, cei care au și câștigat trofeul în sezonul respectiv.