​Legendarul San Siro ar urma să rămână fără AC Milan, campioana Italiei luând decizia de a-și construi de una singură o arenă modernă, după cum informează Gazzetta dello Sport.

San Siro, plin cu fani ai MilanuluiFoto: Fabrizio Andrea Bertani / Zuma Press / Profimedia

AC Milan se va muta de pe San Siro, anunță Gazzetta dello Sport

Meciul cu Tottenham din optimile Champions League (manșa tur, scor 1-0 pentru italieni) le-a deschis noi orizonturi oficialilor de la Milan.

Campioana Italiei a adunat undeva peste 9 milioane de euro din incasări (record pentru fotbalul italian pentru un singur meci), iar acum reprezentanții Milanului au luat decizia de a se muta singuri pe o nouă arenă.

Milan și Inter sunt chiriași împreună pe San Siro începând din 1947, perioadă în care au împărțit legendara arenă italiană.

Au tot existat discuții în ultimii ani pe seama arenei San Siro: s-a vorbit despre demolare (lucru interzis de municipalitatea din Milano), despre renovare, dar și despre construirea la comun a unui nou stadion.

Până la urmă, Milan este decisă să-și facă singură stadion, după cum susține Gazzetta dello Sport.

Sursa citată spune că undeva în 2027 ar putea fi dată în folosință noua arenă. Există trei varinte pentru amplasarea stadionului: două în apropierea Milano, iar a treia foarte aproape de actualul San Siro.

Legendarul San Siro a fost inaugurat pe 19 septembrie 1926, arena fiind renovată în mai multe rânduri: 1935, 1955, 1987 - 1990 (pentru CM de fotbal din Italia - 1990) și 2015 - 2016.

Arena va fi folosită pentru Ceremonia de Deschidere a JO de iarnă din 2026, competiție care va avea loc la Milano și Cortina d'Ampezzo.