Fostul galactic Sergio Ramos a anunțat prin intermediul rețelelor de socializare că se retrage de la echipa națională, după o discuție cu selecționerul Luis De La Fuente, care i-a spus că nu va conta pe el, indiferent de ce va arăta pe teren.

Sergio Ramos la naționala SpanieiFoto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Sergio Ramos s-a retras de la naționala Spaniei

Fundașul lui Paris Saint-Germain asigură că și-ar fi dorit o altfel de retragere din La Roja, pentru care a jucat de 180 de ori și a înscris 23 de goluri, scrie AS.com.

Totodată, Ramos a transmis că, deși De La Fuente nu i-a transmis-o direct, motivele pentru care nu mai este dorit sunt legate de vârstă și alte aspecte și nu de performanța sportivă.

„Cred că această carieră merita să se încheie datorită unei decizii personale sau pentru că performanța mea nu mai este la nivelul dorit la echipa națională, nu din cauza vârstei sau a altor motive pe care, fără să le fi auzit, le-am simțit. Pentru că a fi tânăr sau mai puțin tânăr nu este o virtute sau un defect, este doar o caracteristică temporară, care nu este neapărat legată de performanță sau abilitate”, a anunțat Ramos.

De asemenea, fostul jucător al lui Real Madrid regretă că situația sa nu se poate compara cu cea a lui Messi la Argentina, Pepe la Portugalia sau Modric la Croația, care în ciuda vârstei, continuă să fie lideri în naționalele lor.

Ultimul joc al lui Sergio Ramos în tricoul Spaniei a avut loc la 31 martie 2021, contra selecționatei din Kosovo, în preliminariile Cupei Mondiale din Qatar.