În prezent pe locul 1 în campionatul Spaniei, Barcelona încearcă ușor să își revină din punct de vedere financiar, iar catalanii sunt condiționați să vândă jucători din vară din cauza fondului mare de salarii.

Jucătorii echipei FC BarcelonaFoto: Joan Monfort / AP / Profimedia

Pedri, Gavi, Robert Lewandowski, Ronald Araujo și Jules Kounde - jucătorii netransferabili ai Barcelonei

Chiar dacă oficialii catalanilor au căutat tot felul de soluții pentru a diminua problemele financiare, Barcelona trece printr-o perioadă de tranziție.

Transferurile realizate în vara anului 2022 au crescut fondul salarial al echipei, astfel că formația „blaugrana” trebuie să fie foarte atentă pentru a putea respecta indicațiile venite din partea LaLiga.

Clubul a avut probleme inclusiv cu înregistrarea noului contract al lui Gavi și s-a apelat la instanță pentru ca mijlocașul să poată fi trecut în evidență.

În situația în care va câștiga titlul în Spania și își va dori să aducă noi jucători în vara acestui an, Barcelona trebuie să și vândă anumiți jucători cu salarii mai mari.

Potrivit Sport.es, Xavi are 5 jucători care sunt declarați netransferabili și care vor rămâne pe Camp Nou indiferent de ofertele venite la adresa clubului.

Aceștia sunt Pedri, Gavi, Robert Lewandowski, Ronald Araujo și Jules Kounde.

Pentru ceilalți jucători din club, Barcelona este dispusă să negocieze cu toate cluburile din partea cărora există interes pentru anumiți fotbaliști.