Istvan Kovacs nu a avut parte de o misiune ușoară la duelul dintre Liverpool și Real Madrid (2-5), iar o decizie luată de arbitrul român în repriza secundă a partidei de pe Anfield a împărțit lumea fotbalului în două.

Istvan KovacsFoto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Istvan Kovacs a primit nota 6 după Liverpool vs Real Madrid 2-5

În minutul 52, la scorul de 3-2 pentru Real Madrid, Dani Carvajal l-a împins în careu pe Darwin Nunez, dar Kovacs nu a dictat penalty pentru „cormorani”. În timp ce englezii consideră că centralul român nu a luat hotărârea corectă, părerile experților în arbitraj sunt împărțite.

L'Equipe și Daily Mail i-au acordat nota 6 lui Istvan Kovacs.

„E împingere cu o mână. Împingerea aceea e fault oriunde. E penalty, îmi pare rău pentru Kovacs! Dacă nici asta nu e împingere, atunci ar trebui scoasă din legile jocului” - Ion Crăciunescu, pentru Gazeta Sporturilor.

„Cei care mă cunoașteți știți bine că nu îmi place de Istvan Kovacs, dar astăzi trebuie să fac un pas în spate. Arbitrul român a fost fantastic azi din toate punctele de vedere” - Pavel Fernandez, expert în arbitraj la Radio Marca, pe Twitter.

„Trebuia penalty aici? Jucătorii sunt îndreptățiți să ceară, însă faza nu s-a verificat nici măcar la VAR. Se vede clar cum Carvajal îl împinge pe Nunez în momentul în care sar la cap, sau mai degrabă Nunez sare la cap” - Daily Mail.

„Opriți minciunile, iată cum a ajutat-o UEFA pe Real VARdrid pe Anfield. Relația dintre UEFA și Liverpool nu este cea mai bună, iar în această seară a fost evident că delegarea acestui arbitru român a fost o eroare totală, având în vedere că a luat câteva decizii controversate. În minutul 53, Darwin Nunez a fost împins în careu de Dani Carvajal, însă nu s-a acordat penalty, iar VAR-ul nu a revăzut faza. La al patrulea gol al lui Real Madrid, a părut să fie ofsaid la Rodrygo, însă VAR-ul nu a revăzut nici acest moment” - Liverpool FC News, site al fanilor „cormorani”.

Meciul retur dintre Real Madrid și Liverpool va avea loc în data de 15 martie, pe stadionul Santiago Bernabeu. Partida va fi transmisă în format LiveBLOG pe HotNews.ro.

>> Nemulțumirile lui Jurgen Klopp după Liverpool vs Real Madrid 2-5

>> Discursul lui Carlo Ancelotti după ce Real Madrid a înscris cinci goluri pe terenul lui Liverpool

>> Cu cine este comparată Liverpool după dezastrul cu Real Madrid din Champions League