Liverpool le-a dat fanilor senzația unei seri de neuitat (a condus cu 2-0), dar sărbătoare a fost cu adevărat în tabăra Realului (Madridul s-a impus cu 5-2 pe Anfield). La finalul duelului din optimile Champions League, Thierry Henry a venit cu un discurs clar la adresa cormoranilor: „Este finalul unei ere”.

Jurgen KloppFoto: Adam Davy / AFP / Profimedia

>> Discursul lui Carlo Ancelotti după ce Real Madrid a înscris cinci goluri pe terenul lui Liverpool

Liverpool, la finalul unei ere - Jurgen Klopp și unii jucători ar trebui să plece

Într-o intervenție în direct la CBS Sports, Henry a comentat pe marginea înfrângerii usturătoare a lui Liverpool cu Real Madrid.

Fostul internațional francez este de părere că Liverpool este la finalul unei ere, Thierry lăsând cumva să se înțeleagă că este cazul unei despărțiri de antrenorul Jurgen Klopp.

„Am fost curios să văd unde se află (n.r. nivelul pe care-l are Liverpool) și am văzut o echipă fragilă. Au avut 2-0, exact startul de meci pe care ți-ar plăcea să-l ai împotriva unei echipe mari. Ei nu au reușit nici măcar să-l mențină (n.r. avantajul).

Unele lucruri ar trebui să se schimbe, nu spun eu că Jurgen Klopp ar trebui sau nu să plece, dar este clar sfârșitul unei ere” - Thierry Henry.

Liverpool din prezent, comparată cu Barcelona din 2008

În continuarea discursului său, Henry o compară pe Liverpool cu Barcelona din 2008, atunci când Pep Guardiola l-a înlocuit pe Frank Rijkaard pe banca tehnică a catalanilor.

Thierry vede multe asemănări între cele două echipe: Barcelona din 2008 avea mulți jucători cu nume, dar soluția a fost până la urmă împrospătarea lotului și schimbarea antrenorului.

„Au sosit jucători noi, a fost schimbat antrenorul, iar sezonul următor au câștigat tripla (n.r. titlul în LaLiga, Cupa Spaniei și Champions League)”, concluzionează Thierry Henry.

Ajuns la 45 de ani, Thierry Henry a jucat de-a lungul carierei la echipe importante din fotbalul european precum Juventus (1999), Arsenal (1999-2007) și FC Barcelona (2007-2010).

În cariera de antrenor, Jurgen Klopp (55 de ani) a pregătit trei formații: Mainz 05 (2001-2008), Borussia Dortmund (2008-2015) și Liverpool (2015 - prezent).

Alături de cormorani, Klopp a câștigat, printre altele, titlul în Premier League în sezonul 2019-2020, Cupa Angliei 2021-2022, Champions League (2019), Supercupa Europei (2019) și Mondialul Cluburilor (2019).

Meciul retur dintre Real Madrid și Liverpool va avea loc în data de 15 martie, pe stadionul Santiago Bernabeu. Partida va fi transmisă în format LiveBLOG pe HotNews.ro.

>> Nemulțumirile lui Jurgen Klopp după Liverpool vs Real Madrid 2-5